Ξεχάστε την pizza, είναι η ώρα της pinsa

Αυτή η οβάλ ξαδέρφη της pizza με το πανάλαφρο ζυμάρι, που ωριμάζει αργά και είναι ιδιαίτερα περιεκτικό σε υγρασία, έχει έρθει για να μείνει.

Ξεχάστε την pizza, είναι η ώρα της pinsa

Αυτή η οβάλ ξαδέρφη της pizza με το πανάλαφρο ζυμάρι, που ωριμάζει αργά και είναι ιδιαίτερα περιεκτικό σε υγρασία, έχει έρθει για να μείνει. Γνωστά εστιατόρια την εντάσσουν στο μενού τους και άλλα στέκια τής αφιερώνονται ολοκληρωτικά.

Lollo’s

Ξεχάστε την pizza, είναι η ώρα της pinsa - εικόνα 1

Μας πρωτοσύστησε την pinsa, πρώτα στην Αντίπαρο και έπειτα στην ατμοσφαιρική μονοκατοικία του Χαλανδρίου. Εδώ μπορείτε πραγματικά να εντρυφήσετε στο θέμα, μιας και ο κατάλογος προτείνει περί τις 40 επιλογές, χωρισμένες σε λευκές, κόκκινες, πικάντικες, vegan, αλλά και gourmet όπως η Strega με μοτσαρέλα, πουρέ κολοκύθας, πεκορίνο ρομάνο, γκουαντσιάλε και καπνιστή σκαρμόζα.

Da Bruno

Ξεχάστε την pizza, είναι η ώρα της pinsa - εικόνα 2
© Leonidas Toumbanos

Το πρόσφατα ριζικά ανανεωμένο ιταλικό του Παλαιού Φαλήρου προτείνει πλέον στο ολοκαίνουργιο μενού του και pinsa με δικό τους χειροποίητο ζυμάρι. Θα βρείτε πέντε διαφορετικές επιλογές, που ξεκινούν από την απλή Margharita και φτάνουν ως την αρωματική Tartufata, με μοτσαρέλα, ρόκα, λεμόνι, παρμεζάνα, κρέμα μαύρης τρούφας, καθώς και φλοίδες του πολύτιμου μύκητα.

Oh my pinsa

Ξεχάστε την pizza, είναι η ώρα της pinsa - εικόνα 3

«Παιδί» της πανδημίας είναι το λιτό streetstyle στέκι που ξεκίνησε την καριέρα του πριν από ένα χρόνο περίπου στο Παγκράτι. Το ζυμάρι από τρία διαφορετικά άλευρα παρασκευάζεται επιτόπου καθημερινά, ενώ η γκάμα της pinsa περιλαμβάνει περί τις δεκαπέντε λευκές και κόκκινες επιλογές, είτε κλασικές είτε πιο ιδιαίτερες, όπως αυτή με ντοματίνια κονφί, κίτρινα παντζάρια, λάχανο τουρσί και ελιές Καλαμών.

Barolo

Ξεχάστε την pizza, είναι η ώρα της pinsa - εικόνα 4

Στο ανοιχτόκαρδο all-day στέκι του Παλαιού Ψυχικού, ανάμεσα στις ιταλιάνικες γεύσεις που έχουν την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, θα βρείτε pinsa σε μέγεθος ατομικό και κλασικό. Καθεμία από τις προτάσεις έχει την ιδιαιτερότητά της, αξίζει ωστόσο να δοκιμάσετε εκείνη που γαρνίρεται με πικάντικο σαλάμι, τυρί προβολόνε και μαρμελάδα τσίλι.

Frankie

Ξεχάστε την pizza, είναι η ώρα της pinsa - εικόνα 5
© Leonidas Toumbanos

Στο ρυθμό της pinsa χορεύουν αμφότερα τα ιταλιάνικα αδερφάκια του ομίλου nice n easy, σε Κολωνάκι και Νέα Ερυθραία. Ο κατάλογος κάνει τέσσερις διαφορετικές προτάσεις, όπως η Caprese με φρέσκια μοτσαρέλα, ντοματίνια και πέστο βασιλικού αλλά και η μεσογειακή, που στολίζεται με φέτα, φρέσκια ντομάτα, πιπεριές, ελιές και ρίγανη.

Italida

Ξεχάστε την pizza, είναι η ώρα της pinsa - εικόνα 6
© Leonidas Toumbanos

Το όμορφο ιταλικό εστιατόριο κομίζει την τάση της pinsa επί πειραιώτικου εδάφους. Ο επικεφαλής της κουζίνας Δημήτρης Τσότσος προτείνει τέσσερις διαφορετικές ιδέες για κάθε διάθεση, όπως η amatriciana με αβγό ποσέ, αλλά και μια πιο τολμηρή, που λανσάρεται οσονούπω, με μύδια και λουκάνικο nduja.

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Frankie

Σκουφά 42, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Italida

Φιλελλήνων 9, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Lollo’s

Εθν. Αντιστάσεως 3Α, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Barolo

Δαβάκη 1, Παλαιό Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Oh my pinsa

Ευφράνορος 21, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"