Το «Ψαροχώρι» φροντίζει το φθινόπωρό μας να μυρίζει θάλασσα

Ντυμένο στα λευκά, με το ξανθό ξύλο να σκορπάει ζεστασιά και τη διακόσμηση να μαρτυρά τη θαλασσινή του κλίσει, το αγαπημένο μας ψαροστέκι στους Αμπελόκηπους επαναφέρει τα ιωδιούχα αρώματα στις συνήθειές μας.

Το «Ψαροχώρι» φροντίζει το φθινόπωρό μας να μυρίζει θάλασσα

Τα πρωτοβρόχια μπορεί να απειλούν να μας κλείσουν στο σπίτι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η θάλασσα δεν βρίσκει τον τρόπο να τρυπώσει στη μέρα μας, ιδίως όταν σκορπά τις μυρωδιές της στα όμορφα τραπέζια που στρώνει το «Ψαροχώρι». Ψαροστέκι αγαπημένο στα πέριξ της πλατείας Μαβίλη, έχει καλές άκρες για φρέσκο ψάρι, που καταφτάνει κυρίως από την Κάλυμνο και το Πόρτο Χέλι, για να σερβιριστεί σε πλείστες όσες εκδοχές, με το ψήσιμο στο αλάτι να αποτελεί θεαματική σπεσιαλιτέ, αλλά και μοντέρνες προτάσεις, ωμοφαγικές και μη, να δικαιούνται της δικής τους προσοχής.

Το «Ψαροχώρι» φροντίζει το φθινόπωρό μας να μυρίζει θάλασσα - εικόνα 1

Ο τόνος τατάκι με σουσάμι και σόγια, το σεβίτσε τσιπούρας σε χυμό εσπεριδοειδών και η παραλλαγή τους στην αθηναϊκή σαλάτα είναι μερικά μονάχα από τα σπιρτόζικα πιάτα που θα δοκιμάσετε, μην αμελήσετε όμως να βάλετε στη μέση και το καπνιστό χέλι με τον πουρέ παντζάρι, που φέρνει στο τραπέζι φινέτσα, νοστιμιά και εκλεκτά υλικά, όλα σε μια μπουκιά. Και για το φινάλε, σπιτικό σορμπέ, ένα αλλιώτικο γαλακτομπούρεκο σε στιλ μιλφέιγ, αλλά και θαυμάσιο προφιτερόλ με πεντανόστιμα σουδάκια.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαροχώρι

Τσόχα 21, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"