Ρομαντζάδα και θαλασσινή αρχοντιά στο «Σαρδελάκι με Θέα»

Με τον αττικό ήλιο να το λούζει στη λάμψη του, το δημοφιλές ψαροστέκι της Βουλιαγμένης φορά τα πιο σαγηνευτικά του και μας καλεί για casual θαλασσοφαγία, με γεύση αναμνήσεων και θέα στα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα του καλοκαιριού.

Ρομαντζάδα και θαλασσινή αρχοντιά στο «Σαρδελάκι με Θέα»

Με όλη του την ιστορία συμπυκνωμένη στο όνομά του, το «Σαρδελάκι με Θέα» κρατά ψηλά τη σημαία της χαλαρής ψαροκατάνυξης στα νότια, ακριβώς χάρη στην ειδίκευσή του στην απλή, προσιτή θαλασσοφαγία, συνδυασμένη με την ακαταμάχητη βίστα που απολαμβάνει η απλόχωρη ανοιχτή του σάλα. Τοποθετημένο σε σημείο-κλειδί της Βουλιαγμένης, με τρόπο τέτοιο ώστε η αεράτη βεράντα του να χαζεύει μαγευτική θέα προς τον Λαιμό και την πλάτη του Αστέρα, αλλά και με φήμη ικανή να προσελκύει θαμώνες ακόμη κι απ’ την άλλη άκρη της Αττικής, έχει αναδειχθεί σε ψαροστέκι αναφοράς, ταυτισμένο με την ποιοτική, casual ψαροφαγία σε value for money τιμές. Τα πιάτα-αστέρια όπως ο αφράτος τηγανητός του γαύρος, η περίφημη σαρδέλα-παντρεμένη ή τα τραγανά καλαμαράκια του, συνθέτουν έναν ουρανό από προτάσεις, πλουτισμένες από μερακλίδικες επιλογές όπως τα παστά, οι αλοιφές, και τα όστρακά του.

Ρομαντζάδα και θαλασσινή αρχοντιά στο «Σαρδελάκι με Θέα» - εικόνα 1

Πλάι στην παλλαϊκή αμεσότητα, τη μαμαδίστικη νοστιμάδα και την παρεΐστικη απλότητα, όμως, το «Σαρδελάκι με Θέα» έχει τα τελευταία χρόνια προσθέσει και την ατμοσφαιρική ρομαντζάδα που προσφέρει ο «πριβέ» χώρος του στην ταράτσα του παλιού πυροβολείου, ακριβώς κάτω από την κεντρική σάλα. Εκεί, σαν έτοιμα να σαλπάρουν στον Σαρωνικό, μετρημένα τραπέζια με ρεζερβέ ιδιωτικότητα και ηχητική υπόκρουση το κύμα που σκάει στα βραχάκια, υποδέχονται την πιο κομπλικέ πλευρά της κουζίνας, με αιχμή του δόρατος την ωμοφαγία σε σεβίτσε και καρπάτσιο που «φυσάνε» από θαλασσινή ένταση, αλλά και λιχούδικες δημιουργίες όπως το σουβλάκι με σουπιά και γάμπαρη Αμβρακικού, ή ο τραχανάς με καπνιστό χέλι και μυρωδικά, να δίνουν στίγμα πρώτης ύλης που επιβεβαιώνει τη σταθερή ποιότητα των προμηθειών.

Ρομαντζάδα και θαλασσινή αρχοντιά στο «Σαρδελάκι με Θέα» - εικόνα 2

Μεγάλα ψάρια ψημένα κατά τα γούστα του πελάτη, αλλά και θαλασσινά διαμάντια όπως οι γαρίδες που μετατρέπει σε πληθωρικές πάστες η ομάδα της κουζίνας, γίνονται οι πρωταγωνιστές μιας απόλαυσης που θα ωφελούνταν από λίγη προσοχή στις υφές, ξεχωρίζει όμως για τις ανόθευτες γεύσεις της κι έχει για φόντο μερικά από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα όσου καλοκαιριού μας έχει απομείνει. Παράλληλα, την αρχοντιά του σκηνικού υπογραμμίζουν με χάρη οι εκλεκτές ετικέτες από την ολοένα εμπλουτιζόμενη wine list της κάβας, που αν ήταν κατάτι πιο γαλαντόμα στις επιλογές σε ποτήρι, θα αναδείκνυε ακόμη περισσότερο μια ζηλευτή πρόταση θαλασσοφαγίας, ιδίως σ’ αυτό το τιμολογιακό εύρος. Κι όλα αυτά, χωρίς να έχει χαθεί ούτε λέπι από τη χαλαρή, οικεία και φιλική ατμόσφαιρα, που κρατά το «Σαρδελάκι με Θέα» φαβορί των ψαροφαγικών μας προτιμήσεων εδώ και χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες

Σαρδελάκι... με Θέα

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"