Στην «Αρκαδία» απολαμβάνεις παραδοσιακές γεύσεις απέναντι από την Ακρόπολη

Καθώς βγαίνετε από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην οδό Μακρυγιάννη, μετά το μετρό της Ακρόπολης, θα συναντήσετε το εστιατόριο-ταβέρνα «Αρκαδία».

Στην «Αρκαδία» απολαμβάνεις παραδοσιακές γεύσεις απέναντι από την Ακρόπολη

Καθώς βγαίνετε από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην οδό Μακρυγιάννη, μετά το μετρό της Ακρόπολης, θα συναντήσετε το εστιατόριο-ταβέρνα «Αρκαδία». Τριάντα χρόνια τώρα στο πόστο του, έχοντας εξυπηρετήσει χιλιάδες επισκέπτες, παρουσιάζει πλέον ένα μοντέρνο μενού που ανανεώνει με φαντασία κλασικές συνταγές. Σήμα κατατεθέν τα μαγειρευτά με τη σπιτική γεύση: από κοτόπουλο με χυλοπίτες και σουτζουκάκια που μοσχοβολάνε κύμινο μέχρι σιγομαγειρεμένο αρνάκι σε φωλιά μελιτζάνας με γιαούρτι. Δεν τελειώνουμε όμως εκεί. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν μερικά από τα κορυφαία πιάτα και ορεκτικά της «Αρκαδίας», όπως οι καλοτηγανισμένοι ρεβιθοκεφτέδες με σάλτσα ταχίνι, το σαγανάκι με φέτα Αρκαδίας με σάλτσα εσπεριδοειδών, καθώς και οι ντοματοκεφτέδες που δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από αυτούς της Σαντορίνης.

Στην «Αρκαδία» απολαμβάνεις παραδοσιακές γεύσεις απέναντι από την Ακρόπολη - εικόνα 1

Αρκετά και τα κρεατικά –με καλή πρώτη ύλη και μαστορικό ψήσιμο–, από τα οποία δεν πρέπει να χάσετε το μοσχαρίσιο σουβλάκι με πέστο ρίγανης, κατσικίσιο τυρί, πουρέ παστινάκι, ποικιλία άγριων μανιταριών και τοματίνια γλασέ. Στα ατού το ενδιαφέρον κρασί τοπικών παραγωγών που δεν θα βρείτε στα σουπερμάρκετ κι ο εξαιρετικός δικός τους μπακλαβάς για επιδόρπιο.

Περισσότερες πληροφορίες

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"