Τέσσερα εστιατόρια που βάζουν το Euro στο πιάτο

Στο γήπεδο τις είδαμε, αλλά στο πιάτο πώς τα πάνε; Βρίσκουμε τους top scorers των εθνικών γεύσεων Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Τσεχίας, και τσεκάρουμε τις επιδόσεις τους στο τραπέζι, με εμβληματικά πιάτα να πασάρουν νοστιμιά.

Τέσσερα εστιατόρια που βάζουν το Euro στο πιάτο

Ιταλία «Il Trovatore»

Αφιερωμένο στον μεγάλο τροβαδούρο, Αντρέα Μποτσέλι, στον οποίο αποτίνει φόρο τιμής μια γωνιά του μαγαζιού με υπογεγραμμένους δίσκους και φωτογραφίες, το «Il Trovatore» είναι ένα πιο-ιταλικό-δεν-γίνεται στέκι του Παλαιού Φαλήρου, όπου οι γεύσεις της Μπότας σερβίρονται στην καλύτερη εκδοχή τους. Ο σεφ Pino Saccheri υπογράφει αέρινη πίτσα, φρέσκα ζυμαρικά σε εντελώς ιταλικές εκδοχές, όπως τα maccheroni alla norma, αλλά και δυνατές σπεσιαλιτέ, όπως η ζουμερή και τραγανή cotoletta Milanese.

Ισπανία «Dos Gardenias»

Τέσσερα εστιατόρια που βάζουν το Euro στο πιάτο - εικόνα 1

Όχι ακριβώς εστιατόριο, αλλά σίγουρα ένα από τα καλύτερα μέρη της Αθήνας για να καταευχαριστηθείς pintxos και paella παρέα με αυθεντική sangria,μπίρες και κοκτέιλ, το σπανιόλικο στέκι του Ψυρρή, με την αδυναμία στις αποικίες της Καραϊβικής, σερβίρει στο τραπέζι το ταμπεραμέντο της χώρας κι ύστερα το βλέπει να ξεπηδά και να αγκαλιάζει όλη τη γειτονιά, με τον ίδιο τρόπο που οι ατμοσφαιρικές μουσικές και τα φευγάτα χρώματα αγκαλιάζουν το mood των θαμώνων.

Γαλλία «Brio Bistrot»

Τέσσερα εστιατόρια που βάζουν το Euro στο πιάτο - εικόνα 2

Ο σεφ Jean-Charles Mtayer μάς συστήθηκε μέσα από χρυσοσκουφάτες δημιουργίες που τον οδήγησαν σε εμβληματικά εστιατόρια της υψηλής γαστρονομίας· φέτος, όμως, αποφάσισε να ξεδιπλώσει τον πιο casual χαρακτήρα του με τα «Brio Bistrot». Μια ολότελα απολαυστική, χαλαρή εκδοχή της φινετσάτης του γευστικής υπογραφής, τα δύο μπιστρό των βορείων προαστίων, σε Ν. Ερυθραία και Χαλάνδρι, σερβίρουν το καθημερινό πρόσωπο της γαλλικής γαστρονομικής κουλτούρας, με τη δράση να ξεκινά από νωρίς με πρωινό, και να καταλήγει σε κλασικές σπεσιαλιτέ στη βραδινή κάρτα.

Τσεχία «Svejk»

Τέσσερα εστιατόρια που βάζουν το Euro στο πιάτο - εικόνα 3

Τσέχικο εστιατόριο στον Νέο Κόσμο, με ιστορία που πάει πίσω στο 1982, εσωτερικό που παραπέμπει στις αυθεντικές μπαρόκ μπιραρίες της Τσεχίας, αλλά και μια αυλή-διαμάντι, που θυμίζει ευρωπαϊκό σταθμό τρένου, το «Svejk» δανείζεται το όνομά του από τον μυθιστορηματικό «Καλό στρατιώτη Σβέικ» του Γιάροσλαβ Χάσεκ, ενώ η κουζίνα του είναι ένα πανόραμα των παραδόσεων της κεντροευρωπαϊκής χώρας, με το γκούλας του να κουβαλάει το λάβαρο και τα μοσχαρίσια και χοιρινά του σνίτσελ να ακολουθούν σε ρόλο παραστάτη.

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Gardenias

Ήβης 21, Ψυρρή
  • Bars

Il Trovatore

Γοργοποτάμου 14 και Αχαιών, Παλαιό Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"