Thai vs Thai: «Dara Thai» και «PatPong» στη σέντρα

Απέχουν μόλις δυο τετράγωνα, όμως πόσο κοντά είναι η εστιατορική εμπειρία που προσφέρουν τα δυο ταϊλανδέζικα του εμπορικού τριγώνου; Βάζουμε το ύφος, την ατμόσφαιρα και τα πιάτα των «Patpong» και «DaraThai» δίπλα δίπλα και συγκρίνουμε.

Thai vs Thai: «Dara Thai» και «PatPong» στη σέντρα

Απέχουν μόλις δυο τετράγωνα, όμως πόσο κοντά είναι η εστιατορική εμπειρία που προσφέρουν τα δυο ταϊλανδέζικα του εμπορικού τριγώνου; Βάζουμε το ύφος, την ατμόσφαιρα και τα πιάτα των «PatPong» και «Dara Thai» δίπλα δίπλα και συγκρίνουμε.

«Dara Thai»

Thai vs Thai: «Dara Thai» και «PatPong» στη σέντρα - εικόνα 1

Ατμόσφαιρα

Η ζωηρή ατμόσφαιρα του παραδοσιακά multiculti κοινού του «6 d.o.g.s» βάζει τη δική της νοστιμιά στην εστιατορική πρόταση του «Dara Thai», με το παλιό ταϊλανδέζικο του Αγίου Δημητρίου να έχει βρει σ’ αυτή τη νέα έδρα του ένα πεδίο έκφρασης που του ταιριάζει γάντι. Executives από τις γύρω εταιρείες κάθονται δίπλα δίπλα με hip νεαρόκοσμο και φρεσκοαφιχθέντες τουρίστες, συνθέτοντας μια πολυπρόσωπη κοινότητα, τόσο πολύχρωμη όσο και τα πιάτα που απολαμβάνουν.

Κουζίνα

Αγαπημένο για την ανόθευτη αυθεντικότητά του, με μερικά «πειράγματα» να δηλώνουν την υπογραφή των σεφ του (η Φωτεινή, η Γιασμίν και η Τζάκι), το «Dara Thai» διατηρεί τον ρουστίκ χαρακτήρα των πιάτων του, με έμφαση στην ισορροπία των γεύσεων και την ανάδειξη των υλικών. Το Pad Thai του, για παράδειγμα, με άριστο βράσιμο στο noodle και ωραίο μέλωμα στη σάλτσα, δείχνει μια artisanal δεξιότητα στη διαχείριση των υλικών, ενώ μαστόρικο είναι το μαγείρεμα της γαρίδας, σε όποια σύνθεση κι αν πρωταγωνιστεί.

Πιάτα-αστέρια

Αν και τα πιάτα – υπογραφή του «Dara Thai» παραμένουν τα Fresh Rolls με γλυκό χοιρινό λουκάνικο, κοτόπουλο, tofu και λαχανικά τυλιγμένα σε ρολό ομελέτας, και το Kao Phad, το τηγανητό ρύζι με λαχανικά, και ένα αέρινο φύλλο ομελέτας να τα σκεπάζει, η κορυφαία έκφραση του μενού είναι μάλλον η σούπα Tom Yum, με τα ζωηρά αρώματα, την ορεκτική λιπαρότητα και το απαλό, αλλά πλούσιο γευστικό της βάθος, να φέρνει στο πιάτο όλη τη νοστιμιά της χώρας που εκπροσωπεί.

«PatPong»

Thai vs Thai: «Dara Thai» και «PatPong» στη σέντρα - εικόνα 2

Ατμόσφαιρα

Παρά την casual και φιλική του αύρα, όσο το cozy εσωτερικό του παραμένει απαγορευμένο λόγω υγειονομικών συνθηκών, τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο δεν είναι ακριβώς το καλύτερο σημείο για να απολαύσεις τις comforting γεύσεις του, έτσι που απλώνονται παράλληλα στην κίνηση που κατεβαίνει την οδό Αθηναΐδος, όσο κι αν προσπαθούν οι μεγάλες ομπρέλες από ρατάν να σε αγκαλιάσουν με τον εξωτισμό τους, καθώς βυθίζεσαι στις αναπαυτικές καρέκλες, ή τις ινσταγκραμικές του πολυθρόνες.

Κουζίνα

Με την υπογραφή του Σπύρου Μαυροειδή, που απολαμβάνουμε τα τελευταία χρόνια και στο «Nikkei», το μενού του «PatPong» φέρει τη λεπτότητα του σεφ σε κάθε πιάτο, με τον comfort χαρακτήρα της ταϊλανδέζικης κουζίνας να αβαντάρεται έναντι των street χαρακτηριστικών της, παίρνοντας εδώ τα κομψά γνωρίσματα μιας ολοκληρωμένης εστιατορικής εμπειρίας, που δεν κάνει εκπτώσεις στη γεύση. Παράλληλα, προσθήκες και δάνεια από γειτονικές παραδόσεις, όπως τα αφράτα, νόστιμα και πολύ value for money Bao Buns, προσθέτουν πολυασιατικό χαρακτήρα στο μενού.

Πιάτα-αστέρια

Προτάσεις όπως οι αέρινες και τραγανές γαρίδες σε tempura, με την εκφραστική σος μουστάρδας που τις συνοδεύει, ή τα πληθωρικά baos με porkbelly, γαρίδα σε panko, γλασαρισμένο κοτόπουλο, ή λαχανικά, μπορεί εύκολα να κερδίζουν τις εντυπώσεις χάρη στον fun χαρακτήρα τους, όμως το πράσινο curry, με το σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι, τις εκφραστικές μελιτζάνες και τα χίλια δυο αρώματα και γεύσεις του χειροποίητου, φτιαγμένου από το μηδέν curry, είναι στ’ αλήθεια ικανό να μετατρέψει και τον πιο περιστασιακό επισκέπτη σε ορκισμένο fan.

Περισσότερες πληροφορίες

Dara Thai

Αβραμιώτου 6-8, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"