Γεύσεις γης και θάλασσας με μπαλκόνι στο λιμάνι από το «Ατραξιόν»

Ατραξιόν όνομα και πράγμα, όχι μόνο χάρη στην απλόχωρη βεράντα του, που χαζεύει το πηγαινέλα των καραβιών στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και λόγω του μερακλίδικου θαλασσινού μενού του.

Γεύσεις γης και θάλασσας με μπαλκόνι στο λιμάνι από το «Ατραξιόν»

Ατραξιόν όνομα και πράγμα, όχι μόνο χάρη στην απλόχωρη βεράντα του, που χαζεύει το πηγαινέλα των καραβιών στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και λόγω του μερακλίδικου θαλασσινού μενού του, το μεζετζίδικο που κρέμεται πάνω από την Πύλη 1 είναι ένα καμάρι της Δραπετσώνας, και όχι άδικα. Η sui generis αισθητική του, όπου το μοντέρνο industrial συναντά την παράδοση του μεζέ, γλυκαίνει από τη λουλουδιασμένη ομορφιά της πρασιάς, γύρω από την οποία τραπέζια και πολύχρωμες καρέκλες καλοδέχονται παρέες με καταγωγή όχι μονάχα από την περιοχή, αλλά ολόκληρο το χάρτη των καλοφαγάδων της Αθήνας. Απάγκιο και με ορίζοντα όλη την Ακτή Βασιλειάδη, ενδείκνυται για χάζι κι αποστάγματα, παρέα με τσιμπολόγημα από τον μικρό αλλά περιποιημένο κατάλογο.

Γεύσεις γης και θάλασσας με μπαλκόνι στο λιμάνι από το «Ατραξιόν» - εικόνα 1

Πιάτα όπως το αλμυρό κιουνεφέ και ο καβουρμάς με αβγά ή το αλί ναζίκ με καπνιστή μελιτζάνα και ψιλοκομμένο κεμπάπ ανοίγουν την πόρτα σε γεύσεις πληθωρικές και ανατολίτικες, η σχάρα σιγοψήνει ζουμερούς χοιρινούς κεφτέδες και αφράτα σουβλάκια πανσέτας για τους κρεατοφάγους, ενώ τη θαλασσογραφία στο τραπέζι αναλαμβάνουν προτάσεις όπως η τσιπούρα χουνκιάρ μπεγεντί και η καπνιστή ρέγγα με φακές, με αθερίνα, καλαμαράκι και ξιδάτο χταποδάκι να σιγοντάρουν με το ιώδιό τους την παρεΐστικη απόλαυση.

Περισσότερες πληροφορίες

Ατραξιόν

Αγ. Παντελεήμονος 2 & Ν. Καζαντζάκη, Δραπετσώνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"