«Λεύκες»: One of a (summer) kind!

Πολύ δύσκολα θα βρείτε μαγαζί σε ολόκληρη την Αθήνα που να μοιάζει με τις «Λεύκες».

«Λεύκες»: One of a (summer) kind!

Πολύ δύσκολα θα βρείτε μαγαζί σε ολόκληρη την Αθήνα που να μοιάζει με τις «Λεύκες». Η παλιά μονοκατοικία του Γαλατσίου με τον υπέροχο κήπο-υπερπαραγωγή είναι εδώ και πολλά χρόνια το πεδίο έκφρασης του σεφ και ιδιοκτήτη Τάσου Ντούμα, ο οποίος δεν σταματά ποτέ να πειραματίζεται και να μας εκπλήσσει με σπεσιαλιτέ που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

«Λεύκες»: One of a (summer) kind! - εικόνα 1

Και φέτος το καλοκαίρι στα τραπέζια τους, που στρώνονται με πολύ προσεγμένη art de la table κάτω από τις θεόρατες μουριές και τις λεύκες, θα απολαύσετε πιάτα πολύ ιδιαίτερα, τα οποία αναδεικνύουν τα εποχικά υλικά και δημιουργούν ένα πολύ ξεχωριστό γευστικό ιδίωμα: γίγαντες πλακί στο φούρνο με πίκλα wasabi και δύο ειδών πικάντικες μαγιονέζες, σοφρίτο με μαύρο ρύζι Σικελίας, ριζότο με άνθη λεμονιού πάνω σε λαβράκι με κρούστα μυρωδικών, καλαμπόκι αρωματισμένο με βούτυρο βανίλιας συνοδεία λουκάνικου από αγριογούρουνο αλλά κι ένα ανατρεπτικό σνίτσελ προβατίνας με δροσερή σαλάτα αγγουριού που σίγουρα θα εγγρα­φεί στη γευστική παρακαταθήκη του εστιατορίου. Στην ίδια λογική είναι και τα επιδόρπια, με το τηγανητό γαλακτομπούρεκο να είναι σίγουρο ότι θα αποκτήσει φανατικό κοινό, ενώ τα signature cocktails που επιμελείται πλέον ο βραβευμένος mixologist Άρης Χατζηαντωνίου θα σας κρατήσουν στην ολόδροση αγκαλιά του εστιατορίου μέχρις αργά.

Περισσότερες πληροφορίες

Λεύκες

Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"