«Frankie»: Στη Little Italy της Αθήνας

Με όνομα εμπνευσμένο από τον μεγάλο Frank Sinatra, η μοντέρνα ιταλική πρόταση του ομίλου «nice n easy group» έφερε δυνατή αύρα από τη νεοϋορκέζικη Little Italy στην Αθήνα.

«Frankie»: Στη Little Italy της Αθήνας

Με όνομα εμπνευσμένο από τον μεγάλο Frank Sinatra, η μοντέρνα ιταλική πρόταση του ομίλου «nice n easy group» έφερε δυνατή αύρα από τη νεοϋορκέζικη Little Italy στην Αθήνα. Πιστό στη farm-to-table φιλοσοφία του ομίλου και με μεγάλη αγάπη για τις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, το πολύ ξεχωριστό αυτό all day concept με τον μοντέρνο ιταλικό αέρα βρήκε αμέσως τη θέση του στον γευστικό χάρτη της πόλης, γι’ αυτό κι εκτός από το Κολωνάκι πλέον το βρίσκουμε και στη Νέα Ερυθραία. Και τα δύο φιλόξενα στέκια εφαρμόζουν πλήρως τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής που ισχύουν για όλα τα μέλη του ομίλου «nice n easy group», ενώ ανοίγουν από νωρίς το πρωί με brunch και ιταλικά σνακ, αρωματικούς καφέδες και ροφήματα.

«Frankie»: Στη Little Italy της Αθήνας - εικόνα 1

Κατόπιν αναλαμβάνει δράση ο εντυπωσιακός ξυλόφουρνος από τον οποίο βγαίνουν υπέροχες πίτσες φτιαγμένες με προζύμι και βιολογικό αλεύρι και στην ανοιχτή κουζίνα τον πρώτο λόγο έχουν τα χειροποίητα ζυμαρικά, που παρασκευάζονται επιτόπου. Οι γεύσεις καλύπτουν ένα πολύ ευρύ φάσμα, από μια all time classic καρμπονάρα με σπαγγέτι μέχρι μια πολύ ιδιαίτερη vegan pizza με μπρόκολο ή καπνιστή μελιτζάνα, χωρίς να λείπουν κι επιλογές όπως ο θαυμάσιος σολομός, που ψήνεται στο φούρνο, με κρούστα από μυρωδικά και λιναρόσπορο. Ό,τι κι αν παραγγείλετε θα το συνοδεύσετε με μια μεγάλη γκάμα από ελληνικά και ιταλικά κρασιά, ενώ οι υπηρεσίες ντελίβερι μάς βάζουν σε πειρασμό για μια τέλεια θεματική βραδιά στο σπίτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Frankie

Σκουφά 42, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"