Nάπολη + aperitivo = ένα μοναδικό καλοκαιρινό concept

Η ιεροτελεστία του aperitivo με τα ψαγμένα ιταλικά μεζεδάκια και η γευστική κληρονομιά της Νάπολης με την αυθεντική της πίτσα συνδυάζονται στο όνομα και πράγμα «Napolitivo».

Nάπολη + aperitivo = ένα μοναδικό καλοκαιρινό concept

Δύο αγαπημένες ιταλικές συνήθειες, η ιεροτελεστία του aperitivo με τα ψαγμένα ιταλικά μεζεδάκια και η γευστική κληρονομιά της Νάπολης με την αυθεντική της πίτσα συνδυάζονται στο όνομα και πράγμα «Napolitivo», το all day pizza bar της Μαρίνας Φλοίσβου, όπου κάθε στιγμή της ημέρας έχει νοτιοϊταλικό χρώμα. Στον ατμοσφαιρικό χώρο του ξεκινάμε την ημέρα μας με αρωματικό καφέ και λαχταριστό ιταλικό brunch: αβγά που ψήνονται στον ξυλόφουρνο με αυθεντική σάλτσα Napoletana, την ιταλική εκδοχή των scrambled eggs με salsiccia αλλά και αφράτα pancakes con cioccolato.

Nάπολη + aperitivo = ένα μοναδικό καλοκαιρινό concept - εικόνα 1

Στη συνέχεια η μυρωδιά της φρεσκοψημένης πίτσας μάς προϊδεάζει για τη δουλειά που γίνεται εδώ και η γεύση δικαιώνει πλήρως τις προσδοκίες. Η ελαφριά ζύμη φτιάχνεται καθημερινά στο κατάστημα από τους pizzaiolos του Napolitivo (που εκπαιδεύτηκαν στην Ιταλία από maestros της πίτσας) και ωριμάζει για 12-14 ώρες προτού ψηθεί στον ξυλόφουρνο που κατασκευάστηκε στη Νάπολη με τούβλα από τον Βεζούβιο! Είτε μιλάμε για μια παραδοσιακή Margherita ή για μια πιο ψαγμένη, όπως η Tartufata, είτε είστε φαν της κλασικής κόκκινης σάλτσας είτε προτιμάτε την πίτσα σας bianca, στον πλούσιο κατάλογο όλες οι γεύσεις έχουν την αυθεντική ναπολιτάνικη φινέτσα, με πιστοποίηση από το Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN).

Nάπολη + aperitivo = ένα μοναδικό καλοκαιρινό concept - εικόνα 2

Δεν λείπουν όμως ούτε τα λαχταριστά antipasti και panini, οι πληθωρικές pasta και οι δροσερές σαλάτες ούτε βέβαια το αυθεντικό gelato και τα αξεπέραστα dolci. Το σούρουπο μας βρίσκει με ένα ποτήρι ιταλικό κρασί και το μυαλό ταξιδεύει στην ατελείωτη θαλασσινή περαντζάδα της Lungomare... Dolce vita και με το παραπάνω.

Nάπολη + aperitivo = ένα μοναδικό καλοκαιρινό concept - εικόνα 3

Τέλος, για όλο το καλοκαίρι και από Δευτέρα έως Παρασκευή, η Aperitivo Hour, σερβίρει την ιταλική ιεροτελεστία του Aperitivo με Aperol Spritz σε ειδική τιμή. Ο Ιούλιος θα κλείσει, μάλιστα, με ένα μπριόζικο Aperol party με υπέροχη θέα, ταξιδιάρικες μουσικές και πολλές άλλες εκπλήξεις. Η Μαρίνα Φλοίσβου έχει τελικά άψογο ιταλικό ταμπεραμέντο!

i Facebook, Instagram

Nάπολη + aperitivo = ένα μοναδικό καλοκαιρινό concept - εικόνα 4

Περισσότερες πληροφορίες

Napolitivo

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"