Οι Αμπελόκηποι σε ρυθμούς «Sakura»

Ύστερα από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, το sushi resto έπιασε μόλις έδρα στην πιάτσα της Πανόρμου.

Οι Αμπελόκηποι σε ρυθμούς «Sakura»

Ύστερα από τη Μύκονο όπου περνούσε τα καλοκαίρια του στον κήπο του «Uno con Carne» και τη Σαντορίνη, το sushi resto του Γιάννη Κοντοτάσιου έπιασε μόλις έδρα στην πιάτσα της Πανόρμου. Ο σεφ και δημιουργός του sushi academy προτείνει και εδώ ένα μενού βασισμένο στα πρότυπα της λιτής sushi φιλοσοφίας edomae που άνθησε στο Τόκιο, χωρίς να λείπουν και special rolls σαν το Rainbow με σολομό, γαρίδα, τόνο, αβοκάντο και αγγούρι ή το Red Dragon με χέλι, αβοκάντο και τομπίκο.

Οι Αμπελόκηποι σε ρυθμούς «Sakura» - εικόνα 1

Ένα σεβαστό κομμάτι του καταλόγου είναι αφιερωμένο στα εκλεκτά κρεατικά από την Αργεντινή, ενώ στα ποτά θα βρείτε τρεις ετικέτες σάκε, γιαπωνέζικες μπίρες και ουίσκι αλλά και ελληνικά κρασιά. Αν επιθυμείτε απευθείας επαφή με τα τεκταινόμενα στην ανοικτή κουζίνα μπορείτε να καθίσετε στα ψηλά σκαμπό, αλλιώς στα τραπέζια της σάλας του παλιού κτιρίου του 1927 που δένει τα jap στοιχεία με τις πινελιές πολυτέλειας.

Περισσότερες πληροφορίες

Sakura Sushi

Δουκίσσης Πλακεντίας 73, Αμπελόκηποι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"