Ο «Παπαϊωάννου» στήνει μια ωδή στο μπαρμπούνι

Στην πρόσφατη επίσκεψή μας, ο Γιώργος Παπαϊωάννου μας εντυπωσίασε με μια ποικιλία μπαρμπουνιών που έφερε στο τραπέζι.

Ο «Παπαϊωάννου» στήνει μια ωδή στο μπαρμπούνι

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου και το εστιατόριο στο Μικρολίμανο που φέρει το όνομά του δεν χρειάζονται συστάσεις. Καθιερωμένο ως ένα από τα καλύτερα σημεία σε όλη την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την απόλαυση του ψαριού και των θαλασσινών, δεν θυμάμαι να με έχει απογοητεύσει σε οτιδήποτε κι αν έχω δοκιμάσει από τον κατάλογό του. Στην πρόσφατη επίσκεψή μου η εικόνα ήταν ακριβώς η ίδια, αλλά ο Γιώργος Παπαϊωάννου με εντυπωσίασε με μια ποικιλία μπαρμπουνιών που έφερε στο τραπέζι.

Ο «Παπαϊωάννου» στήνει μια ωδή στο μπαρμπούνι - εικόνα 1

Baby μπαρμπούνι (κάτι σαν μεγάλη σαρδέλα), μεγάλο μπαρμπούνι αλλά και φιλεταρισμένο –όλα στο τηγάνι, με εξαιρετική, πικάντικη, τραγανή κρούστα και χυμώδες εσωτερικό– επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά τη δεξιότητα της κουζίνας. Μου έδωσαν όμως και μια ιδέα: λαμβάνοντας υπόψη τη γενική ποιότητα των πιάτων του μενού και τις δυνατότητες της κουζίνας, μια εξαιρετική κίνηση θα ήταν η ύπαρξη μιας συμπληρωματικής μίνι κάρτας αφιερωμένης σε αυτό το μοναδικά γευστικό ψάρι. Έκτος από τα όσα προανέφερα θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα ταρτάρ, ένα σεβίτσε, ένα σαβόρο, ένα πιάτο γαλλικού προσανατολισμού με κάποια σος κ.λπ. Νομίζω ότι πολλοί φίλοι του ψαριού θα το εκτιμήσουν δεόντως και θα θελήσουν να δοκιμάσουν.

Περισσότερες πληροφορίες

Παπαϊωάννου

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"