2 ιδέες για νόστιμη παρέλαση

«Chefi» και «Ουζερί του Λάκη» στρώνουν νόστιμα τραπέζια την 28η Οκτωβρίου.

2 ιδέες για νόστιμη παρέλαση

«Chefi»

Ανανεωμένο υποδέχτηκε τη νέα σεζόν το όμορφο και ζεστό εστιατόριο «Chefi», που στεγάζεται σε μια παλιά μονοκατοικία του Χαλανδρίου με ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Ο κατάλογος φανερώνει διάθεση για μοντέρνες γεύσεις with a twist, κάτι που φαίνεται ήδη από τα ορεκτικά, που περιλαμβάνουν από το διαχρονικό ριζότο χωριάτικη σαλάτα με κρέμα δυόσμου και μους φέτας μέχρι μανιτάρια σχάρας σε έναν ανατρεπτικό συνδυασμό με φάβα και κατσικίσιο τυρί. Η συνέχεια μπορεί να γραφτεί με εκλεκτά κρεατικά, όπως το χορινό iberico με πατάτες γκρατινέ, spicy μαγιονέζα και σος γλυκού κρασιού ή κάποια pasta, ενώ το γλυκό φινάλε αξίζει να έχει τη γεύση ενός τιραμισού με παγωτό καραμέλα ενός τσιζκέικ με φράουλα και μπισκότο αμυγδάλου. Αν μάλιστα ανήκετε σε όσους δεν εκδράμουν από την πόλη για το τριήμερο, σημειώστε ότι το «Chefi» θα ανοίξει ανήμερα της 28ης και το μεσημέρι.

«Ουζερί του Λάκη»

2 ιδέες για νόστιμη παρέλαση - εικόνα 1

Όλο αυτό το μακρύ σαββατοκύριακο το ψαγμένο στέκι στην πλατεία Βικτωρίας μας περιμένει με καινούργιες και κλασικές ψαρονοστιμιές, όπως πάντα με σεβασμό στην εποχή και τα υλικά της: σαλάτα του Λάκη με καραμελωμένα σύκα από την Καλαμάτα, κοκκινιστή σουπιά με τραχανά από το Δίστομο, γαρίδες με κίτρο, γαύρος σοφρίτο, λαζάνια με ρέγκα, αχνιστό σαλάχι. Στο πλάι μπορούμε να βάλουμε κάποια από τα ιδιαίτερα τυριά τους που φέρνουν από τη Σέριφο, τη Νάξο και την Κρήτη, χωρίς να λείπει μια εντυπωσιακή συλλογή από περίπου 100 εμφιαλωμένα τσίπουρα και αποστάγματα. Δεν ξεχνάμε πως η φρέσκια ψαριά που αριβάρει καθημερινά στο μαγαζί ανεβαίνει κατευθείαν στο facebook προσφέροντας μας τη δυνατότητα να προ-παραγγείλουμε το ψάρι της αρεσκείας μας.

Περισσότερες πληροφορίες

Ουζερί του Λάκη (Το)

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"