Και το όνομα αυτού «Cardinale»

Σας είχαμε προαναγγείλει ότι η δραστήρια Φωτεινή Παντζιά ετοίμαζε καινούργιο all day ιταλικό εστιατόριο και να που το «Cardinale» άνοιξε τις πόρτες του μέσα στον Αύγουστο στην καρδιά της πόλης.

Και το όνομα αυτού «Cardinale»

Σας είχαμε προαναγγείλει ότι η δραστήρια Φωτεινή Παντζιά («By the glass») ετοίμαζε καινούργιο all day ιταλικό εστιατόριο και να που το «Cardinale» άνοιξε τις πόρτες του μέσα στον Αύγουστο στην καρδιά της πόλης. Η δράση στον κομψό και άνετο χώρο ξεκινά από νωρίς το πρωί με καφέ και προτάσεις για brunch και συνεχίζεται με γεύσεις που εστιάζουν στα βόρεια της Μπότας με τη σφραγίδα του έμπειρου σεφ Κώστα Τσίγκα.

Στα ορεκτικά τον τόνο δίνουν για παράδειγμα τα μύδια με πικάντικο λουκάνικο από τη Σικελία, φασόλια και φρυγανισμένο ψωμί ή ένα μοσχαρίσιο καρπάτσιο με τυρί taleggio, παλαιωμένο ξίδι και ψητό κρεμμύδι, ενώ η συνέχεια γράφεται με ενδιαφέρουσες προτάσεις σε ζυμαρικά και ριζότι σαν τα νιόκι παντζαριού με κατσικίσιο τυρί και pesto από κέιλ και αμύγδαλα αλλά και κρέας ή ψάρι.

Και το όνομα αυτού «Cardinale» - εικόνα 1

Οι πίτσες που έρχονται από τον ξυλόφουρνο χωρίζονται όπως συνηθίζει ο σεφ σε λευκές και κόκκινες, ενώ το mozzarella bar ανεβάζει τα ιταλιάνικα βολτ σε συνδυασμό με τις περίπου 80 ετικέτες κυρίως από τον ιταλικό αμπελώνα που αναπαύονται στη γυάλινη walk in κάβα.

Περισσότερες πληροφορίες

Cardinale

Μητροπόλεως 38, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"