3 ιδέες για εκλεκτή ψαροφαγία στα βόρεια

Συνδυάζουν τη φρέσκια θαλασσινή γεύση και τη δροσιά του Χαλανδρίου, της Πεντέλης και της Νέας Ερυθραίας.

3 ιδέες για εκλεκτή ψαροφαγία στα βόρεια

Συνδυάζουν τη φρέσκια θαλασσινή γεύση και τη δροσιά του Χαλανδρίου, της Πεντέλης και της Νέας Ερυθραίας.

«Νησιώτισσα»

3 ιδέες για εκλεκτή ψαροφαγία στα βόρεια - εικόνα 1

Από τις υπερυψωμένες βεράντες της σχεδόν ακουμπάς τις πράσινες πλαγιές της Πεντέλης, η κουζίνα ωστόσο σε ταξιδεύει κάπου πλάι στη θάλασσα. Όλων των ειδών τα όστρακα, φρέσκο ψάρι από τη Φολέγανδρο και την Αστυπάλαια, πολλοί μεζέδες και ακόμα περισσότερα τσίπουρα και αποστάγματα.

«Αθερίνα»

3 ιδέες για εκλεκτή ψαροφαγία στα βόρεια - εικόνα 2

Ανανεωμένο μας υποδέχεται φέτος το καλοκαίρι το δημοφιλές ψαρομάγαζο της Νέας Ερυθραίας με τον έμπειρο Γιάννη Χρυσοχοΐδη στο τιμόνι της κουζίνας, ο οποίος ρίχνει στο τραπέζι από ελληνοπρεπές καρπάτσιο λαβράκι με ελαιόλαδο και φίνο καπνιστό χέλι με μελιτζάνα μέχρι εντυπωσιακό κοκορέτσι από καλαμάρι με γαρίδα και χταπόδι.

«Fishαλίδες»

3 ιδέες για εκλεκτή ψαροφαγία στα βόρεια - εικόνα 3

Ο αεράτος χώρος θυμίζει αυλή σε κάποια νησιώτικη γειτονιά, μόνο που βρίσκεσαι κάτω από τον ανοιχτό καλοκαιρινό ουρανό του Χαλανδρίου. Το φρέσκο ψάρι έρχεται από το δικό τους ιχθυοπωλείο, ενώ ο σεφ Μιχάλης Τζόβας παίζει θαλασσινή μπάλα με πρωτότυπα καρπάτσιο και ταρτάρ και άλλες ευφάνταστες σπεσιαλιτέ.


Περισσότερες πληροφορίες

Νησιώτισσα

Λεωφ. Πεντέλης 168, Άνω Βριλήσσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"