«Nest»: πανοραμική θέα από το καινούργιο roof top της Καστέλλας

Το «Nest restaurant & bar» απλώνει νωχελικά τα ντιζαϊνάτα τραπέζια του σ’ έναν άνετο, μοντέρνο χώρο, ταιριαστό με την comfort, μοντέρνα κουζίνα του ταλαντούχου σεφ Γιώργου Μπάκα.

«Nest»: πανοραμική θέα από το καινούργιο roof top της Καστέλλας

Με το που βγαίνεις στο rooftop του νέου ξενοδοχείου The Alex by Santikos Collection, μια αετοφωλιά στον λόφο της Καστέλλας, σου κόβεται η ανάσα με την εντυπωσιακή θέα 360ο, από ανατολή ως δύση κι από Υμηττό μέχρι αθηναϊκή ριβιέρα, Αίγινα και βάλε. Με αυτό το μοναδικό ατού, το «Nest restaurant & bar» απλώνει νωχελικά τα ντιζαϊνάτα τραπέζια του σ’ έναν άνετο, μοντέρνο χώρο, ταιριαστό με την comfort, μοντέρνα κουζίνα του ταλαντούχου σεφ Γιώργου Μπάκα, που αγαπά τη φρέσκια, εποχική κουζίνα με ελληνική και Μεσογειακή έμπνευση.

Έτσι, έξυπνα κλείνει το μάτι η μαστίχα στο καρπάτσιο λαβράκι, ενώ το τρυφερό μοσχαράκι με tataki τόνου και αφρό από τόνο Αλοννήσου είναι μια φρέσκια εκδοχή του vitello tonnato. Η ελληνική έμπνευση συνεχίζεται στο ριζότο λαχανικών με μνήμη «γεμιστών» μαζί με μους φέτας, αλλά και στη νόστιμη τσιπούρα σωτέ, με κολοκυθοανθό γεμιστό με τραχανότο λαχανικών και θαλασσινών και, ακόμα περισσότερο, στη σέλα αρνιού επάνω σε αλμύρα και βλίτα, που συνοδεύεται από κρητικό ξίγαλο.

«Nest»: πανοραμική θέα από το καινούργιο roof top της Καστέλλας - εικόνα 1

Επαρκής λίστα κρασιών, αλλά μπορείς να συνοδεύσεις και με κάποιο κοκτέιλ, που θα σου φέρουν πρόθυμα από το μπαρ, στον ίδιο χώρο. Το πακέτο δείχνει ιδανικό και για επετειακές -μικρές ή μεγάλες- συγκεντρώσεις, καθώς συνδυάζει το ρομαντικό στοιχείο της ατμόσφαιρας με μια νόστιμη κουζίνα και, βέβαια, με τα κοκτέιλ του μπαρ.

Περισσότερες πληροφορίες

Νεστ

(ξεν. «The Alex») Λεωφ. Αλ. Παπαναστασίου 109, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"