Μοντέρνες γεύσεις σε ρετρό ατμόσφαιρα στο «V1935»

Ελληνικές γεύσεις πειραγμένες από τον σεφ Γιάννη Στανίτσα σερβίρονται στη σάλα, ενώ ναπολετάνικες πίτσες, αφράτες σαλάτες και νόστιμα cocktails δίνουν γεύση στη ρομαντική, σινεφίλ ταράτσα.

Μοντέρνες γεύσεις σε ρετρό ατμόσφαιρα στο «V1935»

Κουρνιασμένο στην καρδιά του αθηναϊκού food village, στην οδό Βουλής και σε ένα κτήριο με έντονη τη μεσοπολεμική αύρα, το luxury boutique hotel «V1935» παίζει εδώ και λίγες εβδομάδες σε διπλό ταμπλό γεύσης, ανοίγοντας σε θαμώνες κι επισκέπτες του Κέντρου όχι μόνο το όμορφο rooftop του, αλλά και το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ισογείου.

Κομψά μεταλλικά σαλόνια τύπου φερ φορζέ, περίτεχνες μπορντούρες στο ξύλινο μπαρ και προσεγμένη μουσική, συνθέτουν αύρα ρομαντικής κομψότητας, σε έναν χώρο που αντλεί την αισθητική του από την αστική παράδοση της περιοχής, ενώ ανάλαφρες και μυρωδάτες ναπολετάνικες πίτσες, αφράτες, δροσερές σαλάτες και νόστιμα, ευφάνταστα cocktails δίνουν γεύση στην άκρως ρομαντική, χαλαρή ατμόσφαιρα ενός spot που ταιριάζει χάρμα με τα καλοκαιρινά μας απόβραδα, κάτω απ’ τα αστέρια του αθηναϊκού ουρανού.

Μοντέρνες γεύσεις σε ρετρό ατμόσφαιρα στο «V1935» - εικόνα 1

Στο δε ισόγειο, αντίκες συνυφασμένες με τον χαρακτήρα του κτηρίου – επιβλητική παρουσία, λόγου χάρη, το παλιό αυθεντικό ντουλάπι πάγου, που έχει μετατραπεί σε σύγχρονο ψυγείο χωρίς να χάσει ούτε σκλήθρα απ’ την, μελωμένη απ’ τον χρόνο, ξύλινη επένδυσή του – στολίζουν τις γωνιές μιας σάλας συνδεδεμένης με την αστική και την εμπορική ιστορία της Αθήνας: Οι πέτρινοι τοίχοι της στέγαζαν κάποτε το μπακάλικο των αδερφών Βασιλόπουλου, πρώτος κρίκος μιας απ’ τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής που έχει γνωρίσει η Ελλάδα.

Μοντέρνες γεύσεις σε ρετρό ατμόσφαιρα στο «V1935» - εικόνα 2

Εδώ, τα ξύλινα σκαλιστά τραπέζια υποδέχονται ελληνικές γεύσεις πειραγμένες από την ομάδα του σεφ Γιάννη Στανίτσα, με τα σκιουφιχτά με μπολωνέζ γαρίδας και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, για παράδειγμα, να είναι ένα comfort πιάτο με απροσδόκητες υφές και όμορφα τονισμένη τη μυρωδιά της θάλασσας. Παράλληλα, ο μουσακάς με αρνίσιο κρέας και κρέμα γραβιέρας, ψημένος αυτοστιγμεί σε μικρό πήλινο κιούπι, φέρνει στο πιάτο μια ανάλαφρη, αλλά βαθιά στη γεύση της εκδοχή του κλασικού πιάτου, που μοσχοβολάει Ελλάδα με τρόπο που θα ικανοποιήσει όχι μόνο τους ξενόφερτους, αλλά και τους ντόπιους foodies εξίσου.

Περισσότερες πληροφορίες

V1935 Roof Garden

(ξεν. «V1935») Βουλής 29, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"