Το «Zinglee» στρώνει αστικό τραπέζι στο Κολωνάκι

Αλλαγή γευστικής πλεύσης για το all day bistro από την οικογένεια των «Nice ‘n’ easy», το οποίο επαναφέρει στο προσκήνιο κλασικές γεύσεις της αστικής κουζίνας με μοντέρνα ματιά.

Το «Zinglee» στρώνει αστικό τραπέζι στο Κολωνάκι

Η αστική κουζίνα είναι τάση που κερδίζει σεφ και τραπέζια, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια. Όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα, βλέπουμε πιάτα όπως η Αθηναϊκή ή οι γαρίδες κοκτέιλ να φιγουράρουν στα μενού των εστιατορίων είτε στην κλασική τους εκδοχή είτε ιδωμένα μέσα από σύγχρονο μαγειρικό φίλτρο.

Το «Zinglee», το all day bistro από την οικογένεια των «Nice ‘n’ easy», που ξεκίνησε φέτος την καριέρα του στο Κολωνάκι, ανέλαβε να εκφράσει την τάση στην καρδιά της πόλης. Αν και ο αρχικός γευστικός προσανατολισμός ήταν διαφορετικός, εδώ και πολύ λίγο καιρό ο executive chef (και συνιδιοκτήτης του ομίλου μαζί με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη) Χρήστος Αθανασιάδης και ο chef de cuisine του εστιατορίου –παλιός μας γνώριμος από το «Ιώδιο» του Παλαιού Φαλήρου– Μάρκος Πατεράκης έχουν στρέψει το τιμόνι αποφασιστικά προς τα πιάτα-κλειδιά της αστικής κουζίνας.

Το «Zinglee» στρώνει αστικό τραπέζι στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Έχει σημειολογικό και όχι μόνο ενδιαφέρον να ανοίγεις έναν κατάλογο εν έτει 2019 και να βλέπεις, λ.χ., από φασόλια πιαζ μέχρι μπιτόκ αλά ρους, κότα μιλανέζ και κοτόπουλο παγιάρ. Βέβαια, παρότι η εκφώνηση των πιάτων σε γυρίζει νοσταλγικά σε παλιότερες εποχές, στην πορεία διαπιστώνεις πως οι μοντέρνες πινελιές δεν λείπουν. Έτσι, η Αθηναϊκή δομείται, για παράδειγμα, με πρωταγωνιστή ένα εξαίσια ποσαρισμένο λαβράκι συνοδεία ωραίας μαγιονέζας με σαφράν, ενώ οι γαρίδες κοκτέιλ τυλίγονται σε παχιά κρούστα από πάνκο για να τις βουτήξεις στη συνέχεια σε μια σος από μαγιονέζα και ταμπάσκο με καυτερή επίγευση διαρκείας.

Στα κυρίως, ο μουσακάς αποδομείται σε ένα «δεματάκι» μελιτζάνας που κρύβει μέσα του νόστιμο μοσχαράκι ραγού έχοντας από πάνω ελαφριά μπεσαμέλ και τσιπς αγκινάρας Ιερουσαλήμ και το παστίτσιο σε ένα ναπολεόν από στριφογυριστό χοντρό μακαρόνι, που δυστυχώς ξέφυγε στο βράσιμο, μοσχάρι Black Angus, καψαλισμένη μπεσαμέλ και γραβιέρα Κρήτης. Μας άρεσαν ιδιαίτερα η καρμπονάρα με κρέμα από τυρί Σαν Μιχάλη, φλέικ παρμεζάνας και πιπεράτες νότες από παστό Πελοποννήσου, καθώς και το μπιτόκ με τρυφερό μπιφτέκι από βιολογικό μοσχάρι και Wagyu beef, αβγό μάτι και πατάτες country style. Κλείσαμε –πώς αλλιώς;– με κρεμ καραμελέ, ελαφριά και στεφανωμένη με μια ροζέτα καμένης μαρέγκας.

Περισσότερες πληροφορίες

Zinglee

Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"