«Glyfada Riviera Hotel»: Διακοπές στη Γλυφάδα με γκουρμέ διάθεση

Με την παρουσία του Ολιβιέ ­Καμπανά σε ρόλο executive chef, το εμβληματικό ξενοδοχείο εισέρχεται δυναμικά στο γαστρονομικό στερέωμα της πόλης.

«Glyfada Riviera Hotel»: Διακοπές στη Γλυφάδα με γκουρμέ διάθεση

Η πλήρης ανακαίνιση του εμβληματικού ξενοδοχείου «Glyfada Riviera Hotel» το βάζει στην κορυφή της καλοκαιρινής ατζέντας των Αθηναίων, κάτι που ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την παρουσία του Ολιβιέ ­Καμπανά σε ρόλο executive chef και σηματοδοτεί την επιστροφή του στο γαστρονομικό στερέωμα της πόλης.

Στη νέα του εποχή ως πολυτελές city resort, το ιστορικό πεντάστερο ξενοδοχείο της Γλυφάδας έχει ολοκαίνουργιο πρόσωπο, το οποίο δεν περιορίζεται στους εντυπωσιακούς εξωτερικούς χώρους με τους πανέμορφους φροντισμένους κήπους και το ατμοσφαιρικό «Cave Spa», αλλά αγκαλιάζει και τα πλήρως ανανεωμένα δωμάτια με τα μίνιμαλ ξεκούραστα χρώματα, τις μοντέρνες παροχές και την πανοραμική θέα στη θάλασσα, συστατικά που μας προσκαλούν όλο το χρόνο, και πολύ περισσότερο τώρα το καλοκαίρι, σε μια ανάπαυλα από την πυρετώδη ζωή της πόλης.

«Glyfada Riviera Hotel»: Διακοπές στη Γλυφάδα με γκουρμέ διάθεση - εικόνα 1

Βεβαίως, ένα ολοκαίνουργιο κομμάτι που προκαλεί αίσθηση είναι η γαστρονομική διάσταση της εμπειρίας που προσφέρει πλέον το «Glyfada Riviera Hotel». Το κύριο στοιχείο ενδιαφέροντος είναι το fine dining εστιατόριο «Μaraveal», όπου ο εξαιρετικά ταλαντούχος Καμπανά δημιουργεί ένα μενού βασισμένο στα πολυσύνθετα σπονδυλωτά πιάτα που τον καθιέρωσαν. Ο σεφ υφαίνει τη γαστρονομική του πρόταση με διλογίες όπως αυτή με φουαγκρά, που σερβίρει σαν καπνιστό παγωτό συνοδεία μαρμελάδας λεμονιού και ποσέ σε γλυκό κρασί Σαντορίνης, αλλά και τριλογίες όπως αυτή με τον τόνο, που έρχεται tataki με πράσινο μήλο και ψητά αχλάδια με ζελέ σόγιας, καρπάτσιο με κρέμα satay και η κοιλιά (otoro) συνοδεία αρωματικού χαβιαριού από λάιμ.

Δεν μένει όμως μόνον εκεί, διότι προτείνει θαυμάσια tapas στο wine lounge bar «Le Méli Mélo», αλλά δημιουργεί επίσης μια σειρά ευφάνταστων πιάτων –από αρνάκι μουσακά μέχρι τόνο με ζελέ σόγιας, σορμπέ πράσινο μήλο, βλαστάρια και σουσάμι– για την κάρτα του pool bar-restaurant «Atoll». Θα τα απολαύσουμε δίπλα στο focal point της θερινής δράσης, την τεράστια πισίνα του ξενοδοχείου, όπου μπορείς να κολυμπήσεις, να χαρείς το εξαιρετικό σέρβις και να κάνεις τα πάντα από την άνεση της ξαπλώστρας σου. Φαίνεται πως η παραλία απέκτησε μόλις το καινούργιο της hot spot για το φετινό καλοκαίρι.

Περισσότερες πληροφορίες

Maraveal

«Glyfada Riviera Hotel», Λεωφ. Ποσειδώνος 40, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"