«Η Παλιά ταβέρνα του Ψαρρά»: Άρωμα παράδοσης στα σκαλάκια της Πλάκας

Το ιστορικό εστιατόριο αποτελεί σημείο αναφοράς για πάνω από δύο δεκαετίες για όσους αγαπούν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

«Η Παλιά ταβέρνα του Ψαρρά»: Άρωμα παράδοσης στα σκαλάκια της Πλάκας

Λίγα μέτρα από τα γραφικά, πολυπερπατημένα σκαλάκια της Μνησικλέους, το πιο ιστορικό εστιατόριο στη γειτονιά της Πλάκας, η «Παλιά ταβέρνα του Ψαρρά», αποτελεί σημείο αναφοράς για πάνω από δύο δεκαετίες για όσους αγαπούν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Κλασική κατάληξη μετά τα πολιτιστικά δρώμενα στη σκιά της Ακρόπολης ή για εκείνες τις ώρες που θέλετε να νιώσετε τουρίστας στην πόλη σας, η ταβέρνα στη συμβολή των Ερεχθέως κι Ερωτοκρίτου δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα, παρά τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής.

«Η Παλιά ταβέρνα του Ψαρρά»: Άρωμα παράδοσης στα σκαλάκια της Πλάκας - εικόνα 1

Τα ξύλινα τραπεζάκια μπροστά από το υπέροχο νεοκλασικό μαζί με τις ολάνθιστες γωνιές, τα ψηλά δέντρα και τα πλακόστρωτα επίπεδα φτιάχνουν ένα υπέροχο σκηνικό, ικανό να σε μεταφέρει σε άλλες εποχές και τόπους. Κρεατικά και ψαρικά συμπυκνωμένης νοστιμιάς βγαίνουν καθημερινά από τη σχάρα και το φούρνο (ξεχωρίζει το μαλακό φιλέτο σχάρας μόσχου με φρέσκες πατάτες ή λαχανικά) και πικάντικοι μεζέδες γεμίζουν τον τόπο με αρώματα, ενώ μια μεγάλη λίστα ελληνικών κρασιών είναι διαθέσιμη καλύπτοντας κάθε budget. Στα μπόνους η μαγευτική θέα από την ταράτσα.

Περισσότερες πληροφορίες

Παλιά Ταβέρνα Του Ψαρρά

Ερεχθέως 16 και Ερωτόκριτου 12, Πλάκα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"