«Bluefish Vouliagmeni»: Θάλασσα from head to tail

Σε ένα από τα πιο γοητευτικά πόστα της αθηναϊκής ριβιέρας, ο σεφ Γιώργος Οικονομίδης παρουσιάζει τη δική του εκδοχή μιας ελληνικής δημιουργικής ψαροταβέρνας.

«Bluefish Vouliagmeni»: Θάλασσα from head to tail

Σε ένα από τα πιο γοητευτικά πόστα της αθηναϊκής ριβιέρας, πάνω στη θάλασσα της Βουλιαγμένης, ο σεφ Γιώργος Οικονομίδης παρουσιάζει εδώ και τρία χρόνια τη δική του εκδοχή μιας ελληνικής δημιουργικής ψαροταβέρνας με το ψάρι σε ρόλο απόλυτου πρωταγωνιστή.

Ένθερμος οπαδός της φιλοσοφίας «from head to tail», προσφέρει μια πραγματική ανατομία του ψαριού στο πιάτο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να γευτούμε το ψάρι της επιλογής μας μαγειρεμένο με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, σε τρία, έξι ή δώδεκα στάδια: για παράδειγμα, κάποια μέρη ταρτάρ ή σούπα, το κεφάλι με κριθαράκι, τα φιλέτα ψημένα στη ρομπάτα ή μαγειρεμένα φρικασέ κ.ο.κ.

«Bluefish Vouliagmeni»: Θάλασσα from head to tail - εικόνα 1

Ασυνήθιστη και τολμηρή για τα αθηναϊκά δεδομένα η πρόταση, πλαισιώνεται στη βραδινή κάρτα του μαγαζιού από σαλάτες και ζεστά ορεκτικά καθώς και κάποιες signature δημιουργίες του σεφ, όπως η σκορπίνα λινγκουίνι, η τσιπούρα crispy skin και οι ταλιατέλες cacio e pepe di mare, ενώ τα επιδόρπια υπογράφει φέτος ο εξαιρετικός pastry chef Μπάμπης Ζιντίλης.

Άλλη φετινή νουβοτέ η δημιουργία ενός oyster bar με αναπαυτικά κρεβάτια από μπαμπού για την ώρα του ηλιοβασιλέματος, όπου εκλεκτά στρείδια και θαλασσινά προσφέρονται σε αρμονία με διαφορετικές σαμπάνιες που επιλέγει ο Γιάννης Καρακάσης (MW), ένας από τους 383 wine masters παγκοσμίως. Τα μεσημέρια η φάση είναι χαλαρή, οι γεύσεις πιο comfort, τα ιστιοπλοϊκά ρίχνουν άγκυρα μπροστά σου κι εσύ νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε νησί.

Περισσότερες πληροφορίες

BlueFish

Λεωφ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"