«V1935»: Φρέσκια all day πρόταση με δυνατή υπογραφή

Ένα πολύ ενδιαφέρον γευστικό κουβάρι για κάθε στιγμή της ημέρας ξετυλίγει εδώ και λίγο καιρό στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «V1935», στην καρδιά της πόλης.

«V1935»: Φρέσκια all day πρόταση με δυνατή υπογραφή

Ένα πολύ ενδιαφέρον γευστικό κουβάρι για κάθε στιγμή της ημέρας ξετυλίγει εδώ και λίγο καιρό το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «V1935», στην καρδιά της πόλης. Δίνοντας νέα ζωή σε ένα γοητευτικό κτίριο με αύρα Μεσοπολέμου, το οποίο στέγαζε κάποτε το πρώτο μπακάλικο των αδερφών Βασιλόπουλου, ξεκινά τη δράση του από νωρίς στο all day bistrot του ισογείου με την ξεχωριστή vintage αισθητική.

«V1935»: Φρέσκια all day πρόταση με δυνατή υπογραφή - εικόνα 1

Το στοιχείο της πέτρας κυριαρχεί, ένα ξύλινο ψυγείο πάγου-αντίκα, που χρονολογείται από το 1920, μας ταξιδεύει μαζί με το πρώτο μπουκάλι της Φιξ στα χρόνια του Μεσοπολέμου, ενώ οι γεύσεις που προτείνει ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Στανίτσας προβάλλουν το ελληνικό στοιχείο με μοντέρνα οπτική: δροσερή ελληνική σαλάτα με τηγανητή φέτα σε κρούστα ρίγανης, καπνιστό χέλι με σπανάκι και βινεγκρέτ ροδιού, ελαφρύς μουσακάς σε ατομικό σκεύος με αρνίσιο κιμά και κρέμα γραβιέρας, πολύ εντυπωσιακό γαλακτομπούρεκο με κραμπλ τσουρεκιού και παγωτό κανέλας.

«V1935»: Φρέσκια all day πρόταση με δυνατή υπογραφή - εικόνα 2

Ανεβαίνοντας τώρα στο πολύ όμορφο roof garden του ξενοδοχείου, η θολωτή οροφή ανοίγει και υπόσχεται δροσερές βραδιές κάτω από τον ουρανό. Κομψές swing μουσικές γεμίζουν το χώρο, ασπρόμαυρες ταινίες του βωβού κινηματογράφου προβάλλονται στον τοίχο και η όρεξη ανοίγει για τις εξαιρετικές πίτσες του Λευτέρη Τσαουσάκη με τη χειροποίητη ναπολιτάνικη ζύμη.

Αυτή με σταφύλι, ρικότα και φέτα βάζει υποψηφιότητα για την πίτσα του καλοκαιριού, η vegan πίτσα με φυτικά τυριά αφουγκράζεται τις διατροφικές τάσεις της εποχής, ενώ δεν λείπουν οι σαλάτες, τα ζυμαρικά και τα signature cocktails, όπως αυτό με τη βιολογική aloe vera από την προσωπική καλλιέργεια του ιδιοκτήτη, για μια καλοκαιρινή βραδιά με τα όλα της στο αθηναϊκό downtown.

Περισσότερες πληροφορίες

V1935 Roof Garden

(ξεν. «V1935») Βουλής 29, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"