«Διόνυσος Zonar's»: Η Αθήνα στα καλύτερά της

Πολλοί λένε ότι «βλέπουν» Ακρόπολη, αν υπάρχει όμως ένα εστιατόριο που μπορεί να περηφανευτεί ότι έχει το πιο προνομιακό τετ-α-τετ με τον ιερό βράχο, αυτό είναι το «Διόνυσος Zonar’s».

«Διόνυσος Zonar's»: Η Αθήνα στα καλύτερά της

Πολλοί λένε ότι «βλέπουν» Ακρόπολη, αν υπάρχει όμως ένα εστιατόριο που μπορεί να περηφανευτεί ότι έχει το πιο προνομιακό τετ-α-τετ με τον ιερό βράχο, αυτό είναι το «Διόνυσος Zonar’s». Το ιστορικό εστιατόριο-τοπόσημο έχει φιλοξενήσει στον κομψό και πολυτελή χώρο του –η διακόσμηση του οποίου φέρει την υπογραφή εμβληματικών καλλιτεχνών όπως ο Γιάννης Μόραλης και η Eλένη Bερναρδάκη– όλες τις διασημότητες που έχουν επισκεφθεί την πόλη μας τα τελευταία 50 χρόνια. Αλλά και για εμάς τους Αθηναίους μια βραδιά στο «Διόνυσος Zonar’s» αποτελεί εμπειρία, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που το εστιατόριο και το caf βγαίνουν έξω, το πρώτο στις βεράντες του και το δεύτερο στην αυλή.

Φέτος, μάλιστα, βρίσκουμε τον «Διόνυσο» ανανεωμένο και με έντονη τη σφραγίδα της ελληνικότητας. Το μενού του εστιατορίου και του cafe, που υπογράφει ο νέος σεφ Θοδωρής Αφεντάκης, έχει σαφές «γαλανόλευκο» πρόσημο, το οποίο υπογραμμίζουν τα προϊόντα Ελλήνων μικρών παραγωγών που χρησιμοποιούν εδώ. Το ίδιο μοτίβο ακολουθεί και η λίστα κρασιών, που αποθεώνει τον ελληνικό αμπελώνα.

«Διόνυσος Zonar's»: Η Αθήνα στα καλύτερά της - εικόνα 1

Στον «Διόνυσο» μπορείτε να έρθετε όλες τις ώρες της ημέρας: από το πρωί για ένα πλούσιο πρωινό και καφέ, για γεύμα και δείπνο και στους δύο χώρους του αλλά και για το εξαιρετικό brunch (12 μ.-2 μ.μ.) και το tapas bar που προτείνει ιδανικούς συνδυασμούς ποτού και μεζέ. Το «Διόνυσος Zonar’s» σε οποιαδήποτε εκδοχή του (εστιατόριο, caf, tapas bar) είναι το ιδανικό σημείο συνάντησης πριν ή μετά τη βόλτα στο ωραιότερο σημείο της Αθήνας – κι ένα από τα ωραιότερα του κόσμου.

Περισσότερες πληροφορίες

Διόνυσος Zonar's

Ροβέρτου Γκάλλι 43, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"