Νέες γεύσεις στην «Αλεξάνδρα»

Η πράσινη βεράντα απέναντι από το Πάρκο των Παναθηναίων είναι από τις κλασικές δροσερές αξίες, και ο κατάλογος φροντίζει πάντα να μας ιντριγκάρει με καινούργιες προτάσεις.

Νέες γεύσεις στην «Αλεξάνδρα»

Η πράσινη βεράντα της «Αλεξάνδρας» απέναντι από το Πάρκο των Παναθηναίων που αναλαμβάνει δράση τους μήνες του καλοκαιριού είναι από τις κλασικές δροσερές αξίες της πόλης, και ο κατάλογος φροντίζει πάντα να μας ιντριγκάρει με πιάτα που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή πλάι βέβαια στα κλασικά τους.

Έτσι, ξεκινάμε με μια σαλάτα πανδαισία του καταστήματος, με λαχανικά, κουκουνάρι και σος από βαλσαμικό με μέλι, και από τα πιάτα «Αλεξάνδρα» αλιεύουμε για παράδειγμα τα λινγκουίνι Επτανήσου με τρίχρωμες γλυκές πιπεριές, φρέσκια ντομάτα, ελιές και καρέ φέτας ή τα μακαρόνια με θαλασσινά μαγειρεμένα στη λαδόκολλα με γαρίδες, μύδια, καλαμάρι, έχοντας στα υπόψιν κι ένα λαβράκι με λαδολέμονο και κρόκο Κοζάνη συνοδεία ριζότο λαχανικών αν η παρέα αγαπάει το ψάρι. Δεν λείπουν φυσικά τα κρεατικά (τα χοιρινά μπριζολάκια στα κάρβουνα μαριναρισμένα με κόκκινο κρασί και αρωματικά βότανα είναι ωραία ιδέα) και πολλά γλυκά για το τέλος σαν τη δροσερή μους σοκολάτας με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

Περισσότερες πληροφορίες

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"