«Belle Amie»: Πειραιάς αλά γκρεκ

Τα ηνία της κουζίνας στο πανέμορφο all day στέκι του Πειριαιά έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό ο Μάρκο Ρόσι στρίβοντας το τιμόνι στις comfort ελληνικές γεύσεις.

«Belle Amie»: Πειραιάς αλά γκρεκ

Εύκολα το κατατάσσεις στα πιο ατμοσφαιρικά μαγαζιά της πόλης. Το υπέροχο κτίριο του «Belle Amie» πάνω στο Πασαλιμάνι έχει υπάρξει κατοικία γιατρών, ξενοδοχείο ναυτικών, αλλά και ουζερί-παλιά δόξα της περιοχής που έχει κάνει θρύλο ο Μπιθικώτσης. Στη νέα του εποχή ως all day bar restaurant έχει μια πολύ γοητευτική ρετρό αύρα, με κεριά λιωμένα στα κολονάτα κηροπήγια, φυτά εσωτερικού χώρου, έντονο σκούρο μάρμαρο, γαλάζιο στα ταβάνια, πατιναρισμένους τοίχους στο χρώμα της σκουριάς και πολλούς μικρούς και μεγάλους πολυελαίους να φωτίζουν γλυκά τη σάλα. Ο πιο μεγάλος, βαρύς και εντυπωσιακός ενώνει τον κάτω με τον επάνω χώρο όπου θα κάτσετε αν έρθετε για το ποτό ή το κοκτέιλ σας.

«Belle Amie»: Πειραιάς αλά γκρεκ - εικόνα 1

Τα ηνία της κουζίνας έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό ο Μάρκο Ρόσι στρίβοντας το τιμόνι στις comfort ελληνικές γεύσεις και αντλώντας έμπνευση από τον τόπο καταγωγής του που δεν είναι η Ιταλία, αλλά οι Κυκλάδες. Τα πιάτα είναι φτιαγμένα ώστε να μπαίνουν στη μέση για να τσιμπολογάει ελεύθερα η παρέα: ντολμαδάκια με ρύζι και τρυφερό ξινούτσικο φύλλο, αφράτη και όσο χρειάζεται λεμονάτη ταραμοσαλάτα με τραγανοτηγανισμένη αθερίνα, εξαιρετικά καπνιστά παντζάρια με καρυδάτη σκορδαλιά.

«Belle Amie»: Πειραιάς αλά γκρεκ - εικόνα 2

Το κυκλαδίτικο στοιχείο κάνει την εμφάνισή του στο γιουβετσάκι γαρίδας, που έρχεται μοσχοβολώντας ντομάτα και παλαιωμένο ξινοτύρι Νάξου, στη χειροποίητη πίτα με νόστιμες χοιρινές μπουκιές και Σαν Μιχάλη Σύρου και στο μεζέ-πύραυλος με κοπανιστή από την Τήνο, αποξηραμένα σύκα και πετιμέζι. Οι γεύσεις δεν φοβούνται τις εντάσεις και ζητάνε κάτι γλυκό στο τέλος, όπως το πολύ νόστιμο εκμέκ τσουρέκι με βύσσινο και τον καλοκαβουρδισμένο σιμιγδαλένιο χαλβά με παγωτό βανίλια και γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.

Περισσότερες πληροφορίες

Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"