Νέες γεύσεις στο «Belle Amie»

Από τις πλέον ποιοτικές και αγαπημένες all day επιλογές στον Πειραιά, το ατμοσφαιρικό στέκι έχει πλέον τον Marko Rossi στο τιμόνι της κουζίνας.

Νέες γεύσεις στο «Belle Amie»

Από τις πλέον ποιοτικές και αγαπημένες all day επιλογές στον Πειραιά, το ατμοσφαιρικό «Belle Amie» στον πεζόδρομο της Αγγέλου Μεταξά, σε ένα υπέροχο νεοκλασικό με μακρά ιστορία, έχει νέο σεφ στο τιμόνι. Ο Marko Rossi είναι πλέον επικεφαλής της κουζίνας και ποντάρει σε μια σειρά πιάτων με νεο-παραδοσιακό ελληνικό ύφος. Κοπανιστή Τήνου με αποξηραμένα σύκα, πετιμέζι και σουσάμι, χταπόδι στιφάδο, χωριάτικες μακαρούνες με λουκάνικο προβατίνας, τραχανάς ξινός με μοσχαρίσια γλώσσα, γύρος από αρνάκι είναι μόνο κάποιες από τις προτάσεις του που αναζητούν το ταίρι τους στις προσεγμένες οινικές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα. Ελληνικό χρώμα έχει και το Δεκατιανό τους, που σερβίρεται καθημερινά (9 π.μ.-1 μ.μ.) και περιλαμβάνει από καγιανά, τηγανίτες και αβγόφετες μέχρι κροκ μαντάμ με κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες

Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"