«Kinjo»: Πάμε jap πλατεία;

Το ολοκαίνουργιο γιαπωνέζικο restobar στην κεντρική πλατεία των Βριλησσίων έχει αύρα ωραία και χαλαρωτική και ποντάρει τόσο στις γεύσεις όσο και στα κοκτέιλ του.

«Kinjo»: Πάμε jap πλατεία;

Tα κομψά origami φωτιστικά που κρέμονται από την οροφή και κατεβαίνουν σε διάφορα ύψη πάνω από τα τραπέζια, γλυκαίνουν τα πρόσωπα των ως επί το πλείστον νεαρών θαμώνων του ολοκαίνουργιου «Kinjo Japanese Restobar» που κρύβεται σε μιαν άκρη της πλατείας Αναλήψεως στα Βριλήσσια.

Παρότι δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, είναι φτιαγμένο με καλή εργονομία και προσοχή στη λεπτομέρεια. Μια ματιά να ρίξεις, λ.χ., στα σουπλά και στα chopsticks από απαλό ξύλο με το ανάγλυφο λογότυπο του μαγαζιού ή στα πολύ ξεχωριστά πιάτα σε σκούρο ανθρακί χρώμα, αντιλαμβάνεσαι ότι η δουλειά έχει γίνει με μεράκι. Το ίδιο «μερακλής» είναι και ο σεφ Νίκος Πολιτάκος, με θητεία σε ορισμένα γνωστά γιαπωνέζικα εστιατόρια και, πολύ περισσότερο, με βαθιά αγάπη για τη γιαπωνέζικη κουζίνα την οποία υπηρετεί με πάθος.

«Kinjo»: Πάμε jap πλατεία; - εικόνα 1

Αξίζει να πιάσεις θέση στα πολύ αναπαυτικά σκαμπό μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα και να του ζητήσεις ένα omakase menu στα μέτρα σου. Η ψαριά της ημέρας κρύβει διαμαντάκια (όπως το γριβάδι και η σφυρίδα που πετύχαμε εμείς) που γίνονται κλασικά sashimi και nigiri με ρύζι σχετικά ήπιας οξύτητας, ενώ σε πιο δημιουργικούς τόνους, αξίζει να δοκιμάσετε το γλυκοφάγωτο λαβράκι usuzukuri, σε λεπτές φέτες με σάλτσα ponzu και τρούφα, όπως και τα μαριναρισμένα φιλέτα παλαμίδας που καπνίζονται σε άχυρα και σερβίρονται με τζίντζερ και σχοινόπρασο τσιμπώντας λιγάκι στη γλώσσα. Πέρα από τα ωμά, το μενού ανοίγεται και στις ζεστές παρασκευές: τα γιαπωνέζικα σουβλάκια yakitori με κοτόπουλο έχουν ωραία καπνιστή γεύση, τα dumplings με χοιρινό κιμά, ελαφροτηγανισμένα από τη μία μεριά, έχουν το προσόν της πολύ καλής ζύμης, ενώ το σωστό τηγάνι ανεβάζει την tempura λαχανικών.

Όλα αυτά, και άλλα πολλά, επιβάλλεται να τα συνοδεύσετε με τα εξαιρετικά signature cocktails που ετοιμάζει η μπάρα σε συνεργασία με το αδερφό μπαρ «Cibo» που βρίσκεται ακριβώς από πάνω, όπως το απολαυστικό όσο και πολύπλοκο 47 Ronin με καπνιστό ουίσκι, μους από καλαμάνσι και αλμυρή καραμέλα.

Δώστε βάση..

«Kinjo»: Πάμε jap πλατεία; - εικόνα 2

...στο pork ramen

Τo ramen με χοιρινό έρχεται αρκούντως spicy και ορεκτικό, με τρυφερό κρέας, μανιτάρια shimeji αλλά κι ένα πολύ ξεχωριστό αβγό, βρασμένο και μαριναρισμένο για δύο ημέρες σε σόγια.

...στο unagi

Χέλι, αβοκάντο, σπαράγγι, αγγούρι, αλλά και φουαγκρά (ελαφρώς καψαλισμένο για να βγάλει το λίπος του) και flakes τρούφας συγκατοικούν σε ένα από τα πιο ξεχωριστά rolls του καταλόγου.

...στο Fuji Mountain

Αν αγαπάτε τα tiki cocktails ενδώστε άφοβα σε τούτο εδώ, που μπλέκει απολαυστικά ρούμι με ανανά, λικέρ μπαχαρικών, passion fruit αλλά και yuzu cordial για γιαπωνέζικο χρώμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Kinjo

Κονίτσης 29, Πλ. Αναλήψεως, Βριλήσσια
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"