6 ιδέες για γευστική dolce vita στην Αθήνα

Από το κέντρο της πόλης μέχρι τα βόρεια και τα νότια προάστια, επιλέγουμε έξι στέκια και ισάριθμα σενάρια προσεγμένης ιταλοφαγίας.

6 ιδέες για γευστική dolce vita στην Αθήνα

Από το κέντρο της πόλης μέχρι τα βόρεια και τα νότια προάστια, επιλέγουμε έξι στέκια και ισάριθμα σενάρια προσεγμένης ιταλοφαγίας.

#1 «Da Bruno»

6 ιδέες για γευστική dolce vita στην Αθήνα - εικόνα 1

Τριάντα και κάτι χρόνια στο ιταλιάνικο γαστρονομικό στερέωμα της πόλης, το ζεστό στέκι του Δημήτρη Τσουκάρη στο Παλαιό Φάληρο ποντάρει στο γευστικό ρεπερτόριο μιας αυθεντικής τρατορίας. Τα πιάτα του μήνα κρύβουν πάντα διαμαντάκια, το ίδιο και η λίστα με τα ντιζεστίφ, ενώ το προφιτερόλ με τα αφράτα σου, που βουτάς σε φοντί σοκολάτας, είναι must.

#2 «Cupola»

6 ιδέες για γευστική dolce vita στην Αθήνα - εικόνα 2

Ψηλοτάβανη σάλα, ανοιχτή κουζίνα και στον τοίχο του πολύ δημοφιλούς ιταλικού του Παγκρατίου η επιγραφή «Butta la pasta» σου ανοίγει την όρεξη για ωραία pasta (fresca εν προκειμένω), πίτσα σε ειδικό φούρνο και τις υπόλοιπες ιταλικές γεύσεις του σεφ Stefano Rossi. Μια αξιόλογη λίστα κρασιών και aperitivi συμπληρώνουν την εικόνα.

#3 «Italίδα»

6 ιδέες για γευστική dolce vita στην Αθήνα - εικόνα 3

Κάτω στον Πειραιά, έκανε αίσθηση με το που άνοιξε τόσο με το ατμοσφαιρικό ντεκόρ της όσο και με το ωραίο μενού που επιμελείται ο Κώστας Τσίγκας και σταχυολογεί αυθεντικές γεύσεις της Μπότας, οικείες και πιο ιδιαίτερες. Τo vitello tonnato, η καρμπονάρα και κάποια από τις πίτσες με τα ψαγμένα toppings ανάμεσα στα γευστικά «πρέπει».

#4 «Aperio Cucina & Vino»

6 ιδέες για γευστική dolce vita στην Αθήνα - εικόνα 4

Το γευστικό σενάριο στο ολοκαίνουργιο all day ιταλικό του Χολαργού ξεκινά να γράφεται από νωρίς με προτάσεις για brunch και συνεχίζεται μέχρι αργά με φρεσκοψημένη πίτσα και άλλες ιταλικές γεύσεις, μαζί με κρασιά από τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα, κοκτέιλ και ωραίες μουσικές από DJ.

#5 «Mano d’Oro»

6 ιδέες για γευστική dolce vita στην Αθήνα - εικόνα 5

Στο στιλάτο lounge bar-restaurant που δημιούργησαν ο Παναγιώτης και ο Λεωνίδας Μπέλμπας απολαμβάνεις πριν απ’ όλα την υπέροχη θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης και στη συνέχεια τις ωραίες γεύσεις, όπως η κλασική ναπολιτάνικη πίτσα και η pasta fresca με αβγά σε πολλές συνταγές. Εναλλακτικά οι αναπαυτικοί καναπέδες προσφέρονται για lounging και τσιμπολόγημα.

#6 «Parlo»

6 ιδέες για γευστική dolce vita στην Αθήνα - εικόνα 6

Ανοιχτόκαρδο και cosy, συνδυάζει τη μίνιμαλ ατμόσφαιρα με τη θαλπωρή του ξύλου και, παρότι βρίσκεται σε μια off-Broadway γωνιά του Νέου Ψυχικού, γεμίζει καθημερινά. Εδώ κάνουμε focus σε κάποια από τις διάσημες πίτσες του μαγαζιού, στην pasta fresca και στα σωστά ριζότο, τα οποία απολαμβάνουμε σε πλούσιες μερίδες και καλές τιμές.


Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Parlo

Αδριανείου 25Α & Βεάκη, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Italida

Φιλελλήνων 9, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Aperio Cucina & Vino

Λεωφ. Μεσογείων 258, Χολαργός
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"