Κουαρτέτο για κρεατοφάγους

Τέσσερις προτάσεις διαφορετικού ύφους για όσους αγαπούν το κρέας, από το κέντρο μέχρι τα προάστια της πόλης.

Κουαρτέτο για κρεατοφάγους

#1 «Spit Jack»

Στην πρώτη ματιά μπορεί να το περάσεις για tattoo parlor, οι μυρωδιές που αναδύονται από τη rotisserie της οδού Σκούφου, όμως, δεν θα σε αφήσουν να το προσπεράσεις: Κοτόπουλα, πάπιες και γουρουνόπουλα αργογυρίζουν και σιγοψήνονται, σαλάτες, σάλτσες και μια γκάμα από πατάτες συμπληρώνουν το ευθύβολο μενού, ενώ μπύρες και κρασιά ολοκληρώνουν την γευστική αρμόνια.

#2 «Aventador Prime Meat House»

Κουαρτέτο για κρεατοφάγους - εικόνα 1

Το πολυπρόσωπο κρεατοφαγικό hub των Μελισσίων αναδεικνύει στο σικάτο του εστιατόριο «The Cellar House» ξεχωριστές κοπές και σιτέματα αλλά και τις αξιόλογες προτάσεις με την υπογραφή του Γιάννη Στανίτσα, που καλύπτουν όλο το πεδίο μεταξύ rotisserie, ξυλόφουρνου, σχάρας και κατσαρόλας.

#3 «Γίδι»

Κουαρτέτο για κρεατοφάγους - εικόνα 2

Φορτωμένα τσιγκέλια, ξύλινοι πάγκοι και φουντωμένες ψησταριές συνθέτουν το ταμπλό βιβάν αυτού του κρεατοφαγικού στεκιού στη Μεταμόρφωση, που φέρνει τη χασαποταβέρνα στη νέα εποχή. Μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες, προβατίσια παϊδάκια, μπιφτέκια από σιτεμένο κιμά και άλλες λαχταριστές κρεατονοστιμιές απλώνουν την τσίκνα τους κι οι ζουμερές, γεμάτες γεύσεις τους στέλνουν τον ουρανίσκο μας στον έβδομο ουρανό.

#4 «Τηλέμαχος»

Κουαρτέτο για κρεατοφάγους - εικόνα 3

Ωδή στην κομψότητα και ναός της υποψιασμένης κρεατοφαγίας, η αρχοντική σάλα της Πανεπιστημίου δίνει περήφανα τον πρώτο λόγο σε prime διεθνές κοπές αλλά και επιλογές μασίφ ελληνικές, όπως ο τράγος, το αρνί κι η προβατίνα, που βρίσκουν εδώ το ιδανικό πεδίο για να απογειωθούν.

Περισσότερες πληροφορίες

Τηλέμαχος Athens

Πανεπιστημίου 10 (στοά), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Γίδι

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Spit Jack

Σκούφου 10, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"