3 ιδέες για γιορτινή ψαροφαγία

Όμορφα στολισμένες σάλες, φρέσκα θαλασσινά καλούδια και αναζωογονητικά αρώματα ιωδίου.

3 ιδέες για γιορτινή ψαροφαγία

«Ρακί Μεζέ»

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το διάσημο απόσταγμα βρίσκει εδώ τον δάσκαλό του με μεζέδες σεταρισμένους σε εξαιρετικά μενού «της παρέας», ενώ ολόφρεσκα ψαρικά από Τζια, Λήμνο, Κύθηρα και Νάξο, καθώς και φρέσκες καραβίδες Χαλκίδας και γαρίδες Αμβρακικού δίνουν το wow-factor τους στα ξύλινα τραπεζάκια του ζεστού και φιλικού μαργαριταριού της Καλλιθέας.

«Ψάριστον»

3 ιδέες για γιορτινή ψαροφαγία - εικόνα 1

Διακοσμημένη με χιούμορ σπαρταριστό όσο και η πρώτη ύλη του, η χαλαρή ψαροταβέρνα του Νέου Ηρακλείου δίνει στίγμα μέσα από σπεσιαλιτέ όπως το «γαρδουμπάκι» χελιού και η θαλασσινή «καρμπονάρα», η πλούσια σούπα Νέας Ορλεάνης είναι ένα πιάτο – εμπειρία, ενώ όστρακα και ψάρια σε στεγνό τηγάνι και άψογη ψησταριά δίνουν τον τόνο.

«Ψαράδες»

3 ιδέες για γιορτινή ψαροφαγία - εικόνα 2

Η μοντέρνα ψαροφαγία έχει τον πρώτο λόγο στην άνετη, γοητευτική σάλα του κλασικού θαλασσινού στεκιού του Παλαιού Φαλήρου, όπου το ρεπερτόριο έχει ως κεντρικό άξονα την ψαριά της ημέρας, εμπλουτισμένη με ευφάνταστες αποδόσεις παραδοσιακών πιάτων όπως το all time favorite παστίτσιο τόνου με μπεσαμέλ ελληνικών τυριών.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψάριστον

Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ρακί Μεζέ

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"