Ο «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» της Κηφισιάς γίνεται 10 ετών

Και το γιορτάζει μέχρι τις 7/11 σε... αναμμένα κάρβουνα, κερνώντας κρασί.

Ο «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» της Κηφισιάς γίνεται 10 ετών

Τα δέκατα γενέθλιά του γιορτάζει ο «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» της Κηφισιάς, το ένα από τα τέσσερα μέλη της οικογένειας των ζεστών εστιατορίων με το νοσταλγικό ντιζάιν που απλώνεται ακόμα στο Σύνταγμα, το Χαλάνδρι και τα Πατήσια.

Το εστιατόριο στον πεζόδρομο της οδού Δροσίνη θα βρίσκεται μέχρι τις 7/11 σε... αναμμένα κάρβουνα, δίνοντας έμφαση στα εκλεκτά κρεατικά στη σχάρα, προσφέροντας για κέρασμα ένα ποτήρι κρασί από επιλεγμένα ελληνικά οινοποιεία.

Τα εορταστικά πιάτα περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, πανσετάκια μαριναρισμένα στα κάρβουνα με ζεστή λαχανοσαλάτα αρωματισμένη με ξινόμηλο και μαντζουράνα (με κέρασμα ένα ποτήρι Αγιωργίτικο «Παπαϊωάννου»), σταβλίσια μπριζόλα στα κάρβουνα με ψητή ντομάτα και πατάτες baby (με κέρασμα ένα ποτήρι βιολογικό merlot «Πόρτο Καρράς») αλλά και picanha black angus με πουρέ παντζαριού αρωματισμένο με λάδι λευκής τρούφας και κέρασμα ένα ποτήρι από το επετειακό «Είκοσι» (Syrah, Merlot και Ξινόμαυρο), εμφιαλωμένο ειδικά για την περίσταση.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Δροσίνη 12-14, Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"