3 ιδέες για την Dia de los Muertos που πλησιάζει

Εσύ τι θα κάνεις αυτήν την ημέρα που και νεκρούς ανασταίνει;

3 ιδέες για την Dia de los Muertos που πλησιάζει

H Dia de los Muertos, αυτό το τρόπον τινά Ψυχοσάββατο του Μεξικού, είναι η ημέρα που σύμφωνα με την παράδοση οι νεκροί επιστρέφουν στη γη, και οι οικείοι τους τούς υποδέχονται όχι με φόβο, αλλά με βέρο λατινοαμερικάνικο πάθος! Στο ρυθμό της γιορτής συντονίζονται τα μεξικάνικα εστιατόρια της πόλης, στήνοντας σκηνικό φιέστας με ζωντανές μουσικές, face painting και ασφαλώς πολύ χορό.

Το μεξικάνικο ζευγάρι των «Amigos» γιορτάζει την Ημέρα των Νεκρών στις 31/10 στη Νέα Σμύρνη και την 1/11 στη Γλυφάδα με ένα ξεχωριστό πάρτι με live salsa και τη signature Amigos Frozen Margarita στην ειδική τιμή των €5.

3 ιδέες για την Dia de los Muertos που πλησιάζει - εικόνα 1
«Dos Hermanos»

Το «Dos Hermanos» της Κηφισιάς θα δονείται και αυτό σε live latin ρυθμούς (1/11), με χορό και τα κοκτέιλ Los Muertos, Zombie και Kinky Margarita κομμένα και ραμμένα στο πνεύμα της γιορτής.

Στο κέντρο, τέλος, στο φρέσκο και πολύχρωμο «Mamacita» της Απόλλωνος, ο εορτασμός θα διαρκέσει από την Παρασκευή έως και την Κυριακή 4/11, με νεκροκεφαλές, κεριά, μπαλόνια και άλλα memorabilia, αλλά και ζωντανή μουσική με συγκροτήματα από το Μεξικό και τη Λατινική Αμερική και άφθονη tequila συνοδεία nachos, tacos, quesadillas και burritos.

3 ιδέες για την Dia de los Muertos που πλησιάζει - εικόνα 2
«Mamacita»

Περισσότερες πληροφορίες

Amigos

Κύπρου 65Α, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Amigos

Μεγ. Αλεξάνδρου 70, Ν. Σμύρνη
  • Ethnic κουζίνες

Mamacita - Taquería y Coctelería

Απόλλωνος 9Β, Πλάκα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"