Αντίο Φαμπρίτσιο

Ο εξαιρετικά δημιουργικός σεφ που έφερε στην Αθήνα την σύγχρονη ιταλική κουζίνα μας άφησε τα ξημερώματα.

Αντίο Φαμπρίτσιο

Ο εξαιρετικά δημιουργικός σεφ που έφερε στην Αθήνα την σύγχρονη ιταλική κουζίνα μας άφησε τα ξημερώματα.

Αντίο Φαμπρίτσιο - εικόνα 1

Ο Fabrizio Buliani γεννήθηκε σ’ ένα ιταλικό χωριό κοντά στις Άλπεις. Μαθήτευσε δίπλα στον μεγάλο Roger Vergé και τους αδερφούς Troisgros. Υπήρξε προσωπικός σεφ του Gianfranco Ferré. Στην Αθήνα ήρθε το 1990 για χάρη του «Boschetto». Μαζί του έφερε μια πρωτόγνωρη για την πρωτεύουσα –τότε ακόμη η γαστρονομική σκηνή της ήταν στα σπάργανα– φινετσάτη ιταλική κουζίνα που έκαψε καρδιές, τόσο εκεί, στο Άλσος του Ευαγγελισμού, όσο και στο περίφημο, επίσης υψηλών προδιαγραφών «La Fenice», τον επόμενο μεγάλο του σταθμό. Για τρεις μήνες ήρθε κι έμεινε για πάντα. Η Ελλάδα έγινε η δεύτερη πατρίδα του. Όταν κάποια στιγμή άνοιξε το δικό του εστιατόριο στη Σπευσίππου, το «Fabrizio’s», του διάλεξε στιλ γήινο, μετρημένο, στηριγμένο σε εξαιρετικά υλικά, τίμια γκουρμέ. Συνεργάστηκε με πολλά εστιατόρια στην Αθήνα, στη Μύκονο, στη Χαλκιδική. Έχουμε φάει σπουδαία από τα χέρια του ξανά και ξανά. Ακόμη και στα πιο απλά του, ήξερε να χτυπάει μυστικούς νευρώνες. Έχω ακόμη στο μυαλό μου εκείνη την crema cotta που τον ακολουθούσε όπου κι αν πήγαινε, AbFab (Absolutely Fabrizio) την έλεγε – κι ήταν ακριβώς αυτό. Καλό του ταξίδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!