Γεύση Ελλάδας σ΄έναν πεζόδρομο στη σκιά της Ακρόπολης

Κρεμμυδοντολμάδες με τραχανά και κιμά, κόκορας με χυλοπίτες και κεμπάπ γαρίδας σας δίνουν ραντεβού...

Γεύση Ελλάδας σ΄έναν πεζόδρομο στη σκιά της Ακρόπολης

Το καλοκαίρι η γειτονιά γύρω από την Ακρόπολη έχει την τιμητική της. Πάρτε το μετρό, απολαύστε τη βόλτα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, χαζέψτε τα μοντέρνα μαγαζιά με εναλλακτικά σουβενίρ που έχουν ξεφυτρώσει στα πέριξ, κάντε ένα πέρασμα από το Μουσείο Ακρόπολης και θα νιώσετε τουρίστες στην πόλη. Η «Αρκαδία», ανοιχτή από το πρωί μέχρι το βράδυ, στην πλέον προνομιακή θέση, πάνω στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη, απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης και το σταθμό του μετρό, είναι η ιδανική κατάληξη της βόλτας.

Γεύση Ελλάδας σ΄έναν πεζόδρομο στη σκιά της Ακρόπολης - εικόνα 1

Η γνώση της παράδοσης συναντά τη δημιουργικότητα σε πιά­τα που ευωδιάζουν Ελλάδα: από τους κρεμμυδοντολμάδες με τραχανά και κιμά, τον κόκορα με χυλοπίτες και το χοιρινό κότσι μέχρι προτάσεις πιο ιδιαίτερες, όπως το κεμπάπ γαρίδας, η σαλάτα με φακές, λιαστή ντομάτα και ρόκα και το καλαμάρι γεμιστό με φέτα και σπανάκι σοτέ. Το γεύμα τελειώνει γλυκά με μπακλαβά, κορμό σοκολάτας αλλά και κρέμα γιαουρτιού με γλυκό του κουταλιού και τριμμένο μπισκότο, ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο η ατμόσφαιρα στην «Αρκαδία» έχει αύρα παλιάς Αθήνας, καθώς το γεύμα συνοδεύουν μπουζούκι και κιθάρα.

Μακρυγιάννη 27, Μακρυγιάννη, 2109238124

Περισσότερες πληροφορίες

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"