Τι γυρεύει ένα ποίημα του Ελύτη στην Άνοιξη;

Στο «Άνοιξη Παρά Τέταρτο» βρίσκουμε τις πιο... γλυκοφάγωτες γύρες του καλοκαιριού.

Τι γυρεύει ένα ποίημα του Ελύτη στην Άνοιξη;

Γλυκά νοσταλγικό και με όνομα παρμένο από ένα ποίημα του Ελύτη, το όμορφο τσιπουράδικο της Άνοιξης το καλοκαίρι μεταφέρει τη χαρά της παρέας και της μοιρασιάς στην ανοιχτωσιά της περιποιημένης και δροσερής αυλής του.

Στο «Άνοιξη Παρά Τέταρτο» η κουλτούρα των μεζέδων φλερτάρει με τη φιλοσοφία των τσιπουράδικων του Βόλου. Με το που διαλέγεις ποτό (τσίπουρο, ούζο, μπίρα, κρασί, αναψυκτικό ή ακόμη και... νερό) έρχεται η πρώτη γύρα-έκπληξη. Από εκεί και πέρα οι γύρες, τριών πιάτων και σε ποσότητα ανάλογη με το μέγεθος της παρέας, συνεχίζουν, είτε πιεις είτε όχι, μέχρι όπου πάει. Το πιο ωραίο εδώ είναι αυτή η προσμονή: ανάλογα με την ημέρα και τα καλούδια που βρίσκουν στην αγορά θα έρθει κάτι άλλο, από τυροκαυτερή και ρεγγοσαλάτα μέχρι ποικιλία oστράκων και παστών και από τηγανητό γαριδάκι και κουτσομουράκι μέχρι θράψαλο γεμιστό και κριθαρότο γαρίδας – και όλα αυτά μάλιστα σε γλυκές τιμές.

Τι γυρεύει ένα ποίημα του Ελύτη στην Άνοιξη; - εικόνα 1

Περισσότερες πληροφορίες

Άνοιξη παρά Τέταρτο

Αθηνών-Χαλκίδος 17, Άνοιξη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"