Ένα βράδυ στο «Balcony»

Χαρήκαμε καθαρόαιμη ελληνική κουζίνα με εκσυγχρονιστικές νότες σε ένα εστιατόριο σε απόσταση αναπνοής από το Μουσείο Ακρόπολης.

Ένα βράδυ στο «Balcony»

Στρατηγικά τοποθετημένο σε απόσταση αναπνοής από το Μουσείο Ακρόπολης, σε μια περιοχή η οποία, ακριβώς λόγω αυτού, είναι αρκετά κοσμική και πολύβουη, το «Balcony» είναι ένας χώρος που έχει όλα τα ατού για να πετύχει. Εκτός από τα όσα προανέφερα, στεγάζεται σε ένα κτίριο με προσωπικότητα κι εμφανή θέση στο χώρο κι επιπλέον προτείνει ένα μενού ελκυστικό για την ελληνική πελατεία του και διδακτικό για τους τουρίστες που αφθονούν στα πέριξ. Εσωτερικά είναι ένα παλιό σπίτι των αρχών του προηγούμενου αιώνα, διαμορφωμένο με τρόπο που του επιτρέπει να ανταποκριθεί στον νέο του ρόλο. Είναι απλώς ενδιαφέρον. Σε ό,τι αφορά το φαγητό, το λόγο έχει ο έμπειρος και καλός σεφ Νίκος Φωτιάδης, ο οποίος έχει επιμεληθεί το μενού και το έχει εμπιστευτεί στα χέρια του Σίμου Τριανταφύλλου, ο οποίος ομολογουμένως τα καταφέρνει καλά.

Ένα βράδυ στο «Balcony» - εικόνα 1

Η κουζίνα, καθαρόαιμη ελληνική με εκσυγχρονιστικές νότες, έχει το προσόν αφενός να είναι απόλυτα «φιλική» και αφετέρου να λειτουργεί εκπαιδευτικά και για τον ξένο επισκέπτη, ο οποίος αντιλαμβάνεται την ταυτότητα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της εθνικής μας κουζίνας, που του προτείνεται χωρίς περιττές μοντερνιές. Αν και θα επανέλθουμε για μια πιο αναλυτική γευστική παρουσίαση, δεν μπορώ να μην αναφέρω, έστω στον επίλογο, τα μαντί γεμιστά με αρνί και κολοκύθα αλλά και μια εξαιρετική σούπα από νεροβούβαλο με κομμάτια γλώσσας.

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι, 2114118437. Τιμή: € 20-30.

Περισσότερες πληροφορίες

Balcony

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"