Ραντεβού με το Κτήμα Θεόπετρα

Τέσσερα κρασιά τον οικογενειακό αμπελώνα της οικογένειας Τσιλιλή κι ένα παλαιωμένο τσίπουρο στο επόμενο wine dinner του «Monk».

Ραντεβού με το Κτήμα Θεόπετρα

Ένα οινο-γευστικό τετ α τετ με τον οικογενειακό αμπελώνα της οικογένειας Τσιλιλή, στους πρόποδες των Μετεώρων, μας επιφυλάσσει την Πέμπτη 15/3 το «Monk». Στο ατμοσφαιρικό wine bar-restaurant της οδού Καρόρη θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τέσσερα κρασιά του κτήματος Θεόπετρα, το αρωματικό λευκό αφρώδες Edenia (Μαλαγουζιά), το Vermentino –το πρώτο ελληνικό κρασί από την ομώνυμη ποικιλία, που καλλιεργείται κυρίως στη Σαρδηνία και την Κορσική–, το ροζέ Κτήμα Θεόπετρα (Λημνιώνα και Syrah) και το ερυθρό Λημνιώνα. Συνοδεύονται αντίστοιχα από ένα μιλφέιγ καπνιστού σολομού με baby πατάτα και σαλατικά, bao buns, ταϊλανδέζικα ψωμάκια ατμού δηλαδή, γεμιστά με χοιρινό, γαρίδες τυλιγμένες με κανταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα και μπον φιλέ με σάλτσα κόκκινου κρασιού και λαχανικά. Το δείπνο, το οποίο έχει επιμεληθεί ο σομελιέ Βασίλης Παπαδόπουλος και κοστίζει € 38 ανά άτομο, θα κλείσει με brownies με bitter σοκολάτα και ξηρούς καρπούς μαζί με παλαιωμένο τσίπουρο Dark Cave της αποσταγματοποιίας Τσιλιλή.

Περισσότερες πληροφορίες

Monk

Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"