Ποιος είναι ο Noel Roche και τι κάνει στο «Zampanó»;

Η απάντηση στο οινογαστρονομικό ραντεβού της Πέμπτης 21/12, εκεί, στη Σαρρή.

Ποιος είναι ο Noel Roche και τι κάνει στο «Zampanó»;

Η απάντηση στο οινογαστρονομικό ραντεβού της Πέμπτης 21/12, εκεί, στη Σαρρή.

Ποιος είναι ο Noel Roche και τι κάνει στο «Zampanó»; - εικόνα 1

Δεν έχει πολύ καιρό που μετακόμισε στην Ελλάδα ο Noel Roche, οπότε δεν είχαμε πολλές δυνατότητες να γνωρίσουμε την κουζίνα του, αν εξαιρέσεις κάποια consulting και ιδιωτικά events. Η Πέμπτη 21/12 είναι μια καλή ευκαιρία, αφού ο Βρετανός σεφ, ο οποίος έχει περάσει από αρκετές διακεκριμένες/ενδιαφέρουσες κουζίνες της Γηραιάς Αλβιόνας, μας δίνει ραντεβού σε μια οινο-γαστρονομική βραδιά που διοργανώνει το «Zampanó», δημιουργώντας τα τέσσερα πιάτα που θα ζευγαρώσουν με τέσσερα κρασιά του Κτήματος Βασίλη Χατζηγεωργίου (Κάρυανη Καβάλας). Τα κρασιά που θα δοκιμαστούν είναι τα Sauvignon blanc 2016, Merlot 2015, Merlot 2007 και Cabernet 2015. Ο Noel βάζει δίπλα τους σολομό μαριναρισμένο σε πορτοκάλι και παντζάρι με αγγουράκι τουρσί, κουρκουμά, ψημένο σουσάμι και μάραθο, σαλάτα λάχανο με μαύρα μούρα, μήλα και αμύγδαλα σε dressing μηλόξιδου, χοιρινό κονφί με πουρέ και σος από Merlot και πιπεράτο μοσχαρίσιο short rib με κολοκύθα, γλυκάνισο και καρότο. Το κόστος συμμετοχής είναι € 32 το άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"