Γιορτινά πιάτα και τζαζ στο Μουσείο Ακρόπολης

Παραδοσιακές και πιο σύγχρονες ελληνικές γεύσεις, μελωδίες άρπας και τζαζ μουσικοί συναντιούνται απέναντι από τον Ιερό Βράχο.

Γιορτινά πιάτα και τζαζ στο Μουσείο Ακρόπολης

Παραδοσιακές και πιο σύγχρονες ελληνικές γεύσεις, μελωδίες άρπας και τζαζ μουσικοί συναντιούνται απέναντι από τον Ιερό Βράχο.

Γιορτινά πιάτα και τζαζ στο Μουσείο Ακρόπολης - εικόνα 1

Πηγαίνοντας τώρα τις ­γιορτές στο Μουσείο Ακρόπολης για τις μουσικές εκδηλώσεις, τα παιδικά εργαστήρια, τις ξεναγήσεις ή το γούρι για το 2018, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το στεφάνι μυρτιάς που εικονίζεται σε μια μαρμάρινη πλάκα στην Αίθουσα των Κλιτύων, μπορείτε κάλλιστα να ανεβείτε στο café-εστιατόριο για ένα κρητικό πιλάφι με στάκα και σπιτικό αρνίσιο καβουρμά ή ένα λεμονάτο ζυγούρι. Ο νέος κατάλογος, πάντα προσανατολισμένος στις παραδοσιακές και τοπικές ελληνικές γεύσεις, έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του και όπου να ’ναι θα έχει και γευστικά, και μουσικά «sides». Προχωρώντας προς τα Χριστούγεννα, στο γευστικό ρεπερτόριο θα προστίθενται και πιάτα ημέρας, άλλα πιο κλασικά (το Σάββατο 23/12, ας πούμε, θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα) και άλλα πιο σύγχρονα, και το φαγητό θα συνοδεύουν μελωδίες άρπας. Επιπλέον, μέχρι τα τέλη του μήνα, κάθε Παρασκευή που το εστιατόριο μένει ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα, γνωστοί μουσικοί της αθηναϊκής τζαζ σκηνής θα βάφουν τα βράδια με χριστουγεννιά­τικο χρώμα, ερμηνεύοντας γνωστά κομμάτια του είδους. Είναι κι εκείνη η θέα στην Ακρόπολη...

Έχετε υπόψη ότι τηλεφωνικές κρατήσεις πραγματοποιούνται τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου στο 2109000915.

Περισσότερες πληροφορίες

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"