Δήμος Σαμουράκης καλεί Άνταμ Κοντοβά

Δύο ταλαντούχοι νεαροί σεφ εν τη ενώσει στο πρώτο για την τρέχουσα σεζόν 4 hands dinner menu του «2 Μαζί».

Δήμος Σαμουράκης καλεί Άνταμ Κοντοβά

Δύο ταλαντούχοι νεαροί σεφ εν τη ενώσει στο πρώτο για την τρέχουσα σεζόν 4 hands dinner menu του «2 Μαζί».

Δήμος Σαμουράκης καλεί Άνταμ Κοντοβά - εικόνα 1
Ο Δήμος Σαμουράκης (αριστερά) και ο Άνταμ Κοντοβάς

Oι μαγειρικές συμπράξεις επιστρέφουν στο «2 Mαζί» του Ηλία Γώγου με τον καινούργιο σεφ του εστιατορίου Δήμο Σαμουράκη να μοιράζεται μόνο για μια ημέρα, την Τετάρτη 29/11, την κουζίνα με τον Άνταμ Κοντοβά (βλ. «Mylos» στη Σαντορίνη). Στο μενού της βραδιάς (€ 55 ανά άτομο) στο οποίο οι δυο νεαροί σεφ ανταλλάσσουν μαγειρικές πάσες, ο guest chef κάνει την αρχή με ένα συνδυασμό στρειδιού, ταπιόκας και kombu, καθώς και με σκουμπρί με ταραμά, προσούτο και φαγόπυρο κι ο… resident παίρνει τη σκυτάλη με γλυκάδια, κουνουπίδι και τραγανά εσαλότ. Η συνέχεια παρακάτω:

4 Hands Dinner Menu

Στρείδι/Ταπιόκα/Kombu (Κοντοβάς)
Σκουμπρί/Ταραμάς/Προσούτο/Φαγόπυρος (Κοντοβάς)
Γλυκάδια/Κουνουπίδι/Crispy Εσαλότ (Σαμουράκης)
Μπακαλιάρος/Ενταμάμε/Αχινός/Άγρια Χόρτα (Κοντοβάς)
Ουρά Μόσχου/Polenta/Pok Choi (Σαμουράκης)
Κρέμα καρύδα/Σπανάκι/Lime Meringue (Σαμουράκης)

Περισσότερες πληροφορίες

2Μαζί

Νίκης 48, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"