Eκεί όπου η Caesar salad έγινε... σούπα

Στο καινούργιο εστιατόριο ενός δημοφιλούς μπαρ της Νέας Φιλαδέλφειας η ομάδα του «ΜεΖεν» βάζει το street/comfort/bar food του κόσμου στο δικό της τριπάκι.

Eκεί όπου η Caesar salad έγινε... σούπα

Στο καινούργιο εστιατόριο του δημοφιλούς μπαρ της Νέας Φιλαδέλφειας η ομάδα του «ΜεΖεν» βάζει το street/comfort/bar food του κόσμου στο δικό της τριπάκι.

Eκεί όπου η Caesar salad έγινε... σούπα - εικόνα 1

Οι bartenders του «Barsol» συνεχίζουν να φτιάχνουν τα κοκτέιλ τους κάτω από τη φωτεινή επιγραφή «The bar side of life», όμως το μπαρ της Νέας Φιλαδέλφειας δεν είναι πλέον μόνο μπαρ. Έχοντας επεκταθεί και στο διπλανό χώρο, απέκτησε εκτός από ένα καινούργιο espresso bar κι ένα μικρό εστιατόριο στον επάνω όροφο, η σάλα του οποίου –κανονική ρετροσπεκτίβα– σε βάζει να διαλέξεις ανάμεσα σε μια παλιομοδίτικη αστική τραπεζαρία με φλοράλ background που μοιάζει με αποσπώμενο κομμάτι θεατρικού σκηνικού, ροτόντες με ’70s δερμάτινες καρέκλες, μια γωνιά με γραμμές αρ ντεκό... Η κάρτα φαγητού, την οποία υπογράφει η έμπειρη και πάντα ορεξάτη ομάδα του βολιώτικου «ΜεΖεν» –aka Γρηγόρης Χέλμης (executive chef) και Ανδρέας Διακοδημήτρης–, έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα, εμπνέεται από το street food του κόσμου και ταιριάζει με το νεανικό προφίλ του μαγαζιού, που και μεσοβδόμαδα βουίζει γεμάτο ζωντάνια.

Eκεί όπου η Caesar salad έγινε... σούπα - εικόνα 2

Ε λοιπόν στο «Barsol», στην ανοιχτή κουζίνα του οποίου θα δεις τον Θοδωρή Καλογερή, την Caesar την τρως με το κουτάλι­. Έχει μεταμορφωθεί πολύ έξυπνα σε μια γοητευτική umami σούπα­, με μαρούλι, κυβάκια παρμεζάνας, κοτόπουλο και μπέικον, πασπαλισμένη με μερικές φύτρες παντζαριού. Ανάλογα ευρηματική και η σούπα-αναφορά στην Carbonara, η οποία με μερικές ασιατικές πινελιές έχει γίνει noodlenara: η pasta έχει αντικατασταθεί με noodles, που έρχονται μέσα σε ζωμό από μπέικον, με αβγό ποσέ και πιπέρι Σετσουάν κι είναι επίσης πολύ νόστιμη, αν και νομίζω ότι με λίγο πιο έντονη την παρουσία της παρμεζάνας θα ήταν πιο σαφής η σύνδεση.

Τόσο οι κλασικές παπαρδέλες με κότσι, που σιγομαγειρεύεται για τέσσερις ώρες παρέα με κρητική γραβιέρα και ντοματίνια, όσο και η πιο ασυνήθιστη ξεψαχνισμένη χοιρινή πανσέτα με καρότα και κάρι πάνω σε τορτίγια, συνοδεία καπνιστού πουρέ πατάτας, παίζουν επιτυχημένα στο τερέν του comfort food, ενώ από τα γλυκά ξεχωρίζω το πλούσιο, αφράτο τιραμισού με κρέμα ελληνικού καφέ.

Η ομάδα έχει δημιουργήσει και μια σειρά από tapas και σνακ που σερβίρονται στο επίπεδο του μπαρ (bao buns, πολίτικα κεφτεδάκια, μπέργκερ) καθώς και μια κάρτα πρωινού, όπου θα βρεις energy bars και τέσσερα διαφορετικά pancakes, ανάμεσά τους κι ένα... pancake-μπουγάτσα.

Βενιζέλου 4, Νέα Φιλαδέλφεια, 2102529300. Τιμή: € 15-20.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΚΑΙ...

Eκεί όπου η Caesar salad έγινε... σούπα - εικόνα 3

Jerky salad
Μια ευχάριστη σαλάτα με Τex-Μex απόχρωση, που συνδυάζει κόκκινα φασόλια, beef jerky (αποξηραμένο μοσχάρι), φρέσκο κρεμμύδι, ελαφρά πικάντικο πέστο ντομάτας και μαύρου σκόρδου και τραγανές λωρίδες από τορτίγια.

Eκεί όπου η Caesar salad έγινε... σούπα - εικόνα 4

Μαύρο πρόβατο
Ένα μπέργκερ με αρώματα... ελληνικού χωριού. Με μαύρο ψωμί, μπιφτέκι από πρόβειο κιμά με γραμμένη γεύση και μουστάρδα φέτας, καπνιστή κέτσαπ, ντομάτα και μαρούλι. Οι δε σπασμένες τηγανητές πατάτες σκέτη αμαρτία.

Eκεί όπου η Caesar salad έγινε... σούπα - εικόνα 5

NY πίτα
Μια ορθογώνια πίτα για σουβλάκι, που στρώνονται επάνω της κομμάτια χειροποίητου (δικού τους), μεστού σε γεύση παστράμι, ζουμερές ψητές ντομάτες, αρωματικό γιαούρτι κι ένα βουνό από ψιλά τηγανητά πατατάκια.

Περισσότερες πληροφορίες

Barsol

Πλ. Ελευθερίου Βενιζέλου 4, Ν. Φιλαδέλφεια
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"