7 αφορμές για σούσι!

Το σούσι έχει γίνει... καθεστώς. Ιδού επτά ιδέες για να χαρείτε σε διάφορα σημεία της πόλης ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα στον κόσμο.

7 αφορμές για σούσι!

Το σούσι έχει γίνει... καθεστώς. Ιδού επτά ιδέες για να χαρείτε σε διάφορα σημεία της πόλης ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα στον κόσμο.

«Gaku»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 1

Ανοιχτόκαρδη σάλα, δροσερός μινιμαλισμός και από τις σπεσιαλιτέ που ξεχωρίζουν inside out πασπαλισμένο με πράσινο κρεμμυδάκι, μια μαγιονέζα με τσάι macha, tobiko με ουασάμπι, ψημένα αμύγδαλα και στο κέντρο λαβράκι μαριναρισμένο σε σάλτσα πράσινης πιπεριάς. Διαβάστε εδώ την κριτική του εστιατορίου.

«Izakaya»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 2

Πολύχρωμο και ποπ, καθιερώνει καινοφανή χαρούμενο ιαπωνισμό, με τον Χρόνη Δαμαλά επικεφαλής. Εξαιρετικό το salmon tartar roll με μια φανταστική από το τηγάνισμά της κρούστα panko μαζί με πίκλα καρότου, shiso και μυρωδάτο λάδι μαύρης τρούφας. Διαβάστε εδώ την κριτική του εστιατορίου.

«Matsuhisa Athens»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 3

Εδώ τρως το καλύτερο σούσι της Αθήνας. Από τα τελευταία αστέρια που δοκιμάσαμε, μεταξύ άλλων, αλαβάστρινο καλαμάρι με αλάτι άνθους κερασιάς, τόνος με wasabi salsa και ωραιότατο φρέσκο χέλι ψημένο και μαγειρεμένο στη σάλτσα του. Διαβάστε εδώ την κριτική του εστιατορίου.

«Sushimou»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 4

Εξαιρετικό sushi bar μόνο για 12 άτομα, που ειδικεύεται στα nigiri. One-man-show από τον Αντώνη Δρακουλαράκο, κορυφαίο καλαμάρι και φινετσάτη σουπιά, φανταστική κόκκινη γαρίδα Κοιλάδας, μπαρμπούνι που έρχεται με το κεφάλι και το κόκαλο τραγανοτηγανισμένα. Διαβάστε εδώ την κριτική του εστιατορίου.

«Sushi Bar»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 5

Ξεπέρασαν την 20ετία και τελευταία σπεσιαλιτέ τους είναι τα sushi burgers από δύο δισκάκια ρυζιού και ανάμεσά τους τόνος ή σολομός σε sashimi, teriyaki, tartar ή περασμένος από τη φωτιά, με φύκια nori και wakame, τζίντζερ, tobiko, ανανά, αβοκάντο και σάλτσες.

«Ιki Sushi Lounge»

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 6

Χαλαρό και ποιοτικό, με σπεσιαλιτέ που ξεχωρίζουν: Emperor (γαρίδα τεμπούρα, cream cheese και φιλέτο σολομού), Rainbow (καβούρι, σολομός και αβοκάντο), Guacamole rolls με καβούρι και Crunchy maki (deep fried rolls με γαρίδα τεμπούρα, σολομό ή τόνο).

Square Sushi

7 αφορμές για σούσι! - εικόνα 7

Ένα από τα δημοφιλή sushi-κά στέκια των βορείων προαστείων με μοντέρνο στυλ που προτείνει μια τεράστια ποικιλλία από 120 περίπου διαφορετικά εδέσματα. New style και casual maki, vegetarian και tempura rolls,ρολλά fusion, nigiri και sashimi, σούσι σαλάτες και τεμπούρες σε γλυκές τιμές.

Περισσότερες πληροφορίες

Matsuhisa Athens

Astir Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Square Sushi

Δηλιγιάννη 56, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Sushi Bar (the)

Γεωργίου Βλάχου 38, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Sushi Bar (the)

Άτλαντος 1, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Gaku

Λεωφ. Κηφισίας & Λυκούργου 4, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"