Το «2 Μαζί» σε δυο ταμπλό

Αλλαγές και φρέσκα νέα για το εστιατόριο του Ηλία Γώγου που απ’ ό,τι φαίνεται, εκτός από ταξιδιωτική διακοσμητική θεματική, έχει και την ανάλογη διάθεση.

Το «2 Μαζί» σε δυο ταμπλό

Αλλαγές και φρέσκα νέα για το εστιατόριο του Ηλία Γώγου στην οδό Νίκης, που απ’ ό,τι φαίνεται, εκτός από ταξιδιωτική διακοσμητική θεματική, έχει και την ανάλογη διάθεση. Να ξεκινήσουμε από το ότι την κουζίνα του ανέλαβε μόλις ο πολύ καλός Δήμος Σαμουράκης^ το καινούργιο μενού θα μας συστηθεί, πάντα σε μοντέρνα ελληνικό στιλ, σε μερικές ημέρες. Η συνέχεια δίνεται καμιά τετρακοσαριά χιλιόμετρα από την Αθήνα, στα Γιάννενα, κάνει πρεμιέρα ένα λίγο διαφορετικό πρόσωπο του «2 Μαζί», στον ατμοσφαιρικό χώρο που φιλοξενούσε παλιότερα το wine bar «Σύγκλητος» (Ζυγομάλλη 5 & Πυρσινέλλα 8, 2651079449). Εκεί ετοιμάζει κλασικότροπη κουζίνα που αξιοποιεί πολλά υλικά της ευρύτερης περιοχής, πράγμα που πρακτικά σημαίνει σαλιγκάρια στιφάδο με φασόλια Πρεσπών και βατραχοπόδαρα πανέ με φάβα, αλλά και φιλέτα Ροσίνι, πιπεράτα ή με σάλτσα μπεαρνέζ, αγριογούρουνο με κυδώνια και άλλα χειμωνιάτικα.

Περισσότερες πληροφορίες

2Μαζί

Νίκης 48, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"