Ψαρεύοντας γεύσεις στις Μικρές Κυκλάδες

Παρατείνουμε την αίσθηση ότι το καλοκαίρι συνεχίζεται τσιμπολογώντας νοστιμιές από τη Σχοινούσα ως τα Δωδεκάνησα!

Ψαρεύοντας γεύσεις στις Μικρές Κυκλάδες

Παρατείνουμε την αίσθηση ότι το καλοκαίρι συνεχίζεται τσιμπολογώντας νοστιμιές από τη Σχοινούσα ως τα Δωδεκάνησα!

Ψαρεύοντας γεύσεις στις Μικρές Κυκλάδες - εικόνα 1

Ιδιαίτερη περίπτωση ψαρομάγαζου οι Μικρές Κυκλάδες στην Ηλιούπολη. Σε ένα δρομάκι έξω από τις θαλασσινές πιάτσες, έχει μαθευτεί στόμα με στόμα εδώ και κάποια χρόνια και μαζεύει τους low profile μυημένους στις διαλεχτές πρώτες ύλες και στη φίνα και βαθιά νόστιμη ψαροφαγία. Ο Αντώνης Κωβαίος από τη Σχοινούσα, βάζει σε προτεραιότητα τα εξαιρετικά προϊόντα τόσο από το νησί του όσο και από τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο, φθάνοντας μέχρι το Μεσολόγγι και την Εύβοια. Κορωνίδα οι ολόφρεσκες ψαρούκλες και γαριδο –καραβίδες που περπατάνε και στα πέριξ, τέλειο ξινοτύρι σχοινουσιώτικο και βελούδινο «κατσούνι» η ιδιαίτερη φάβα της Σχοινούσας, και άλλα τέτοια όμορφα. Πέρα από τα αναμενόμενα τηγάνια και τις σχάρες, συνοδέψτε το ούζο σας με ασυνήθιστες μαγειρευτές ψαροσπεσιαλιτέ που δύσκολα βρίσκεις αλλού και κάνουν τη διαφορά.

Ψαρεύοντας γεύσεις στις Μικρές Κυκλάδες - εικόνα 2

Καταπληκτικά σε γεύση τα γιουβαρλάκια ψαριού με πλούσιο αβγολέμονο και η ολόφρεσκη γάμπαρη Αμβρακικού με γλυκό σκορδόβουτυρο και κονφί ντομάτας είναι σκέτη πρόκληση με τη βαθιά νοστιμάδα της. Εκτός συναγωνισμού τα αχνιστά μάγουλα ροφού με πράσα, ντοματίνια και κρεμμύδι ^αν τα βρείτε, είναι ένα σπουδαίο πιάτο μοσχοβολιστό, με βελούδινη σάρκα όλο θαλασσινά αρώματα. Πολλοί οι φανατικοί οπαδοί της ταβέρνας που έρχονται από το μεσημέρι για το ψαγμένο φαγητό και τα ξεχωριστά καλούδια που προσφέρει. Άλλωστε η άνετη σκεπαστή βεράντα, η φωτεινή σάλα με τα πολλά παράθυρα και η ησυχία –έχει και ένα μικρό πράσινο παρκάκι εκεί δίπλα, είναι ό, τι πρέπει για χαλάρωση και σούπερ γεύσεις, όταν όλα τριγύρω κινούνται με τους γνωστούς τρελούς ρυθμούς.

Πανταζή 56, Ηλιούπολη, τηλ. 2109709150, http://mikreskyklades.gr /

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρές Κυκλάδες

Πανταζή 56, Ηλιούπολη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"