Η Δραπετσώνα έχει... «Ατραξιόν»

Μπαμπάτσικοι κεφτέδες και καραμανλίδικα πιτάκια σε ένα καινούργιο μεζετζίδικο που βλέπει από ψηλά το λιμάνι του Πειραιά.

Η Δραπετσώνα έχει... «Ατραξιόν»

Μπαμπάτσικοι κεφτέδες και καραμανλίδικα πιτάκια σε ένα καινούργιο μεζετζίδικο που βλέπει από ψηλά το λιμάνι του Πειραιά.

Η Δραπετσώνα έχει... «Ατραξιόν» - εικόνα 1

Είναι ίδιας ιδιοκτησίας με το «Δυόσμο» στη Φρεαττύδα, που εστιάζει στις πρώτες ύλες μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, έχει όμως το δικό της στιλ. Η «Ατραξιόν», που έκανε μόλις πρεμιέρα στη Δραπετσώνα (στο χώρο που νωρίτερα βρισκόταν το εστιατόριο «Αναδρομή»), από τον εξωτερικό της χώρο, ο οποίος είναι σπαρμένος με γαλάζιες μεταλλικές καρέκλες, χαζεύει τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά. Το καινούργιο, λιτοδιακοσμημένο «μεζετζίδικο», που βρίσκεται κοντά στην Πύλη 1, κινείται στον άξονα του ούζου και του τσίπουρου, και το ανατολίτικο πνεύμα είναι εμφανές σε αρκετούς από τους μεζέδες του καταλόγου. Ανάμεσα στις προτάσεις του θα συναντήσεις χαϊντάρι, που είναι μια παραλλαγή του τζατζικιού με καρότο, καραμανλίδικα πιτάκια με σουτζούκι, τηγανητό τουρλού και ρεβιθοκιοφτέδες, κασέρι σαγανάκι με πιπερόμελο, μπαμπάτσικους κεφτέδες, αλλά και συκώτι και μοσχαρίσια γλώσσα με καυτερή σάλτσα. Μπορείς βέβαια να ακολουθήσεις και θαλασσινή ρότα, με μπακαλιάρο με μαύρη σκορδαλιά, κοντοσούβλι καλαμάρι ή γόπες σαβόρο. Περισσότερα μόλις το επισκεφτούμε.

Περισσότερες πληροφορίες

Ατραξιόν

Αγ. Παντελεήμονος 2 & Ν. Καζαντζάκη, Δραπετσώνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"