«Βel Paese» ή αλλιώς ένας Ιταλός κάτω από την Ακρόπολη

Αυτό το όμορφο εστιατόριο με τις παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις ανατρέπει τα κλισέ περί τουριστικών εστιατορίων, αν και βρίσκεται σε μία από τις πιο πολυσύχναστες από ξένους επισκέπτες περιοχές της Αθήνας.

«Βel Paese» ή αλλιώς ένας Ιταλός κάτω από την Ακρόπολη

Το όμορφο εστιατόριο με τις παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις ανατρέπει τα κλισέ περί τουριστικών εστιατορίων αν και βρίσκεται σε μία από τις πιο πολυσύχναστες από ξένους επισκέπτες περιοχές της Αθήνας.

«Βel Paese» ή αλλιώς ένας Ιταλός κάτω από την Ακρόπολη - εικόνα 1

Ανοιχτή σάλα για χάζι στο δρόμο και στο μενού μια ολόκληρη σειρά από απολαυστικά πιάτα που ετοιμάζει με ψυχή ο έμπειρος Andrea Rizzo, Ιταλός που μένει εδώ και είκοσι χρόνια στην Ελλάδα: pasta fresca –πολύ ξεχωριστή η «Puttanesca» με καυτερή πιπεριά, λιαστή ντοµάτα, κάππαρη, ελιές και αντζούγιες–, ριζότι, ορεκτικά όπως η ρωμάνικη σπεσιαλιτέ suppli di riso (κροκέτες ρυζιού) κι εντυπωσιακές σαλάτες. Εντελώς ξεχωριστή η πίτσα, που η ετοιμασία της είναι μια ολόκληρη μυσταγωγία, αφού προτού φτάσει στο φούρνο, το ζυμάρι υφίσταται ζύμωση για τουλάχιστον 24 ώρες, με αποτέλεσμα μιαν ανάλαφρη, αέρινη κρούστα.

«Βel Paese» ή αλλιώς ένας Ιταλός κάτω από την Ακρόπολη - εικόνα 2

Ανάμεσα στα πιάτα ημέρας μια εξαιρετική μοσχαρίσια ταλιάτα, scaloppine al Marsala, τα σπάνια μύδια impepata di cozze και πολλά άλλα. Σημαντικό ατού του εστιατορίου τα βιολογικά προϊόντα, το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο, τα επιλεγμένα ιταλικά τυριά και τα αλλαντικά και η πολύ ενδιαφέρουσα wine list με ετικέτες από τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα. Αφήνουμε τελευταίο το πολύ φίνο τιραμισού, που με μια πιρουνιά σε στέλνει απευθείας στη Ρώμη...

Αθανασίου Διάκου 6, Μακρυγιάννη, 2114044172, www.belpaese.gr, belpaesepastafresca

Περισσότερες πληροφορίες

Bel Paese

Αθ. Διάκου 6, Μακρυγιάννη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"