Ο Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι στη «Mama Fuga»

Ο Ιταλός σεφ αναλαμβάνει την κουζίνα του εστιατορίου του Μεγάρου Μουσικής κι οι γεύσεις παίρνουν πιο κλασικό μονοπάτι.

Ο Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι στη «Mama Fuga»

Είναι πλέον σίγουρο ότι ο Φαμπρίτσιο αναλαμβάνει την κουζίνα της «Mama Fuga» στον κήπο του Μεγάρου. Όπως δηλώνει και το νέο όνομα της «Fuga», οι γεύσεις παίρνουν πιο κλασικό μονοπάτι^ «σαν τα φαγητά που μαγειρεύονταν στα ιταλικά σπίτια πριν από 40 χρόνια», τονίζει ο αγαπημένος στους Αθηναίους σεφ. Ας πούμε timballο κρεάτων ή θαλασσινών, γνήσιο ossobuco alla milanese, bollito misto με τις σάλτσες του, bagna cauda, γενοβέζικο cappon magro με διάφορα θαλασσινά και ψάρια, baccala mantecato με πολέντα. Ίσως μπει και πίτσα. Ο Fab σκέφτεται, τέλος, να κάνει και διάφορα μίνι θεματικά αφιερώματα όπως στη φουτουριστική κουζίνα του Marinetti, στα εβραϊκά πιάτα της Ιταλίας ή στην κουζίνα της Αναγέννησης.

Περισσότερες πληροφορίες

Fuga

Κόκκαλη 1, Αμπελόκηποι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"