Έχεις φάει μπέργκερ στο «Spollati»;

O δραστήριος από το πρωί ως το βράδυ χώρος της Αιόλου έχει κρεατικές… ανησυχίες.

Έχεις φάει μπέργκερ στο «Spollati»;

O δραστήριος από το πρωί ως το βράδυ χώρος της Αιόλου έχει κρεατικές… ανησυχίες.

Έχεις φάει μπέργκερ στο «Spollati»; - εικόνα 1

Τα stands και τα τραπέζια που τριγυρίζουν το μπαρ του ισογείου και το cosy πατάρι με τη mix & match επίπλωση στο «Spollati», στον πεζόδρομο της Αιόλου, γεμίζουν μεσημέρι-βράδυ. Vintage και βιομηχανικά στοιχεία «μπλέκονται» στο ντεκόρ, η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και φιλική, το κοινό διαφόρων ηλικιών, οι μουσικές μεταξύ swing, soul, funk και rock, κι ο Γιώργος Ζευγολατάκος στην κουζίνα κινείται στο τερέν ενός κρεατοφιλικού comfort food που ταιριάζει με το χώρο. Η πλούσια σε χρώματα και γεύση ζεστή πατατοσαλάτα με το αβγό, τις πιπεριές, τα ντοματίνια και το κόκκινο λάχανο σε μιξάζ με ελιά, παντζαρόφυλλα, ραπανάκια και λίγο λάδι τρούφας είναι πολύ νόστιμη και ταυτόχρονα ένα γεύμα από μόνη της (ωραία ιδέα αν κάνετε μια στάση για να τσιμπήσετε κάτι το μεσημέρι).

Έχεις φάει μπέργκερ στο «Spollati»; - εικόνα 2

Το κοτόπουλο που πανάρεται με πάνκο έχει ωραία τραγανή κρούστα και ζουμερό εσωτερικό και στα burger υπάρχουν δύο επιλογές, ένα κλασικό, αρκούντως κρεατένιο, ζουμερό, με μοσχαρίσιο κιμά, τα επιπλέον συστατικά του οποίου τα διαλέγεις μόνος σου, κι ένα πιο έντονο, μείξη ιβηρικού χοιρινού με τσορίθο, με αλμυρό/καπνιστό χαρακτήρα. Οι κρεατόφιλοι μπορούν, αν θέλουν, να κατευθυνθούν και προς ένα διάφραγμα (στην περίπτωσή μου ήθελε λίγη παραπάνω προσοχή στο ψήσιμο) ή ένα tri tip.

Έχεις φάει μπέργκερ στο «Spollati»; - εικόνα 3

Έχετε το υπόψη όταν κινείστε στα πέριξ της Πλατείας Αγίας Ειρήνης. Στο «Spollati» το φαγητό είναι εν γένει ευχάριστο, οι τιμές είναι λογικές, ψωμί, dips και σάλτσες τα φτιάχνουν μόνοι τους, το ίδιο και τα γλυκά. Η πορτοκαλόπιτα με ζελεδάκια δυόσμου, «σφουγγαράκια» σοκολάτας, σος passion fruit και παγωτό, ομολογουμένως υπερπαραγωγή, ήταν συνδυασμός πληθωρικός για τα γούστα μου, αλλά έχει τη φάση του. Την επόμενη φορά λέω να δοκιμάσω και τα κοκτέιλ.

Περισσότερες πληροφορίες

Barrus

Αιόλου 27Α, Πλατεία Αγίας Ειρήνης
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"