6 στάσεις για aperitivo

Αγαπημένη ιταλική συνήθεια χαλαρής κοινωνικοποίησης αργά το απόγευμα/νωρίς το βράδυ, ανοίγει την όρεξη βάζοντας δίπλα σε ανάλαφρο/φινετσάτο ποτό και μια ιδέα από τσιμπολόγημα. Το aperitivo έχει φλερτάρει κι άλλες φορές με το αθηναϊκό κοινό, πλέον όμως δείχνει να απλώνει πιο βαθιές ρίζες.

6 στάσεις για aperitivo

Αγαπημένη ιταλική συνήθεια χαλαρής κοινωνικοποίησης αργά το απόγευμα/νωρίς το βράδυ, ανοίγει την όρεξη βάζοντας δίπλα σε ανάλαφρο/φινετσάτο ποτό και μια ιδέα από τσιμπολόγημα. Το aperitivo έχει φλερτάρει κι άλλες φορές με το αθηναϊκό κοινό, πλέον όμως δείχνει να απλώνει πιο βαθιές ρίζες. Σας δίνει ραντεβού...

Στο «Οdori»

6 στάσεις για aperitivo - εικόνα 1

Στην καλόγουστη vermuteria πίσω από την Πλατεία Κλαυθμώνος έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τρία μικρά Νegroni σε μπουκαλάκια των 60 ml ή να φτιάξεις το δικό σου! Τσέκαρε οπωσδήποτε και τα έξι κοκτέιλ από τη λίστα του Μανόλη Λυκιαρδόπουλου (φωτό) που συνθέτουν το «Aperitivo ritual», ανάμεσα στα οποία το πολύ καλό Piazza Castello με Martini Riserva, Speciale Rubino, καφέ cold brew, Fernet Branca και τόνικ, το Spritz in a Bottle και το Strawberry frappe. Η γευστική συνοδεία αλά ιταλικά.

Στο «Pepe Aperitivo»

6 στάσεις για aperitivo - εικόνα 2

Στο νέο, και ήδη μονίμως γεμάτο all day spot της Τσακάλωφ, στις 7-9 μ.μ., λίγο προτού η μπάρα και η μουσική μπουν σε νυχτερινό mode, είναι η τέλεια ώρα για ένα όμορφα ισορροπημένο Negroni, ένα Rouge Spritz ή κάποιο prosecco cocktail με την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα. Αν θέλεις να τσιμπήσεις, πάλι, προτείνουν ιταλικά τυριά και αλλαντικά, ταρτάρ, crostini κ.λπ.

Στο «Villa Grigio 46»

6 στάσεις για aperitivo - εικόνα 3

Τα Americano, Aperol Spritz, Negroni, Sbagliato, Bellini και Rossini έχουν την τιμητική τους στο μικρούλι, κλεισμένο με φράχτη πρασινάδας, γκριζοντυμένο και καλλιτεχνόφιλο vino & aperitivo bar που φύτρωσε ανάμεσα στα μαγαζιά της Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο. Συνοδεύονται από ιταλικά και μη μεζεδάκια (χωρίς χρέωση) και jazzy, funk και swing ακούσματα.

Στο «Νapolitivo»

6 στάσεις για aperitivo - εικόνα 4

Αυτό το σενάριο δεν είναι τόσο μπαρίστικο, είναι όμως χαλαρό, easy going και δίπλα στο κύμα. Το φιλικό και προσιτό spot της Μαρίνας Φλοίσβου ζευγαρώνει (εξ ου και το όνομα) δύο συνήθειες της γείτονος: τη ναπολιτάνικη πίτσα που ψήνει στον ξυλόφουρνο και κάποια ελαφριά κοκτέιλ που συνδέονται με το aperitivo, δίπλα στα οποία βάζεις άνετα και κάποιο panini.

Στα «Divani»

6 στάσεις για aperitivo - εικόνα 5

Ο Όμιλος ξενοδοχείων Διβάνη πρόσφατα εγκαινίασε τo δικό του Martini Aperitivo. Έτσι λοιπόν Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 6 έως τις 8 μ.μ. στο «Brown’s Cigar Lounge» του «Divani Caravel», στο «Α&D bar» του «Apollon Palace & Thalasso» και στο «D Bar» του «Divani Palace Acropolis» σας περιμένουν Martini cocktails με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Καπνιάρη και συνοδευτικό fingerfood.

Στο «Aperitivo»

6 στάσεις για aperitivo - εικόνα 6

Ένας χώρος που τιτλοφορείται «Αperitivo» εκτός από το όνομα δεν μπορεί να μην έχει και τη χάρη. Έτσι λοιπόν, στο εν λόγω all-day στέκι της Γλυφάδας με την κομψή κλασική διακόσμηση και την απαλή ιταλική μουσική από τις 5 το απόγευμα και μετά τα Aperol Spritz (και τα Negroni και τα Bellini) δίνουν και παίρνουν. Σε ρόλο συνοδευτικών, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών και διάφορα panini.

Περισσότερες πληροφορίες

Aperitivo

Κύπρου 70, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Napolitivo

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"