Μια «Σουσουράδα» στα Εξάρχεια

Καινούργιο καφε-μπαρο-μεζεδοπωλείο στη συμβολή Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου, για φιλικό τρωγοπίνειν όλες τις ώρες.

Μια «Σουσουράδα» στα Εξάρχεια

Καινούργιο καφε-μπαρο-μεζεδοπωλείο στη συμβολή Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου, για φιλικό τρωγοπίνειν όλες τις ώρες.

Μια «Σουσουράδα» στα Εξάρχεια - εικόνα 1

Έστησε πριν από ένα μήνα και κάτι τη… φωλιά της σε μια γωνιά της Μαυρομιχάλη στα Εξάρχεια, αράδιασε μεταλλικά τραπεζάκια κι έναν ξύλινο πάγκο στο πεζοδρόμιο και άρχισε σταδιακά να γίνεται γνωστή στη γειτονιά. Λιτο-διακοσμημένη, με χαλαρή διάθεση, η «Σουσουράδα» κινείται σε στιλ καφέ-μεζεδοπωλείου: ανοίγει από το πρωί με καφέ, σάντουιτς και πίτες, ενώ στη συνέχεια πιάνει το κρασί και το τσίπουρο βάζοντας δίπλα τους νόστιμα και καλοβαλμένα μικρά πιατάκια σε καλές τιμές (κυμαίνονται μεταξύ € 4,50-7).

Εμείς ξεκινήσαμε με λευκό ταραμά με κρεμώδη υφή και πίκλες από κρεμμύδι, γευστική φάβα Φενεού με χταπόδι και σος καπνιστής πιπεριάς, κυμινάτο πουρέ από ρεβίθι στολισμένο με ολόκληρα τραγανά ρεβιθάκια κι ένα ταμπουλέ με μπόλικο μαϊντανό και λιαστή ντομάτα, που κρατούσε ωραία στο δόντι. Δοκιμάσαμε επίσης αφράτα χτυπητά αβγά με σύγκλινο και ταλαγάνι με σπιρτόζικη μαρμελάδα λεμόνι, μια μπρουσκετούλα με μανιτάρια καθώς και λαβράκι με κρούστα ψωμιού κι εσπεριδοειδή λίγο παραπάνω αλμυρό, αλλά ανάλαφρο και νόστιμο.

Στο τέλος ήρθε μια συμπαθητική παραλλαγή του μπανόφι σε σπιτικό στιλ. Τα τραπέζια είναι μικρά, ευνοώντας κυρίως το τετ-α-τετ και τις μικρές παρέες, και νομίζω ότι με το στιλ του μαγαζιού, που αξονάρει στο τσιμπολόγημα και το φιλικό κουβεντολόι, θα πρέπει να πληθύνουν οι λύσεις για τους… πιο πολλούς^ από ό,τι κατάλαβα, πάντως, η διαρρύθμιση είναι ακόμη υπό διαμόρφωση. Έχετε υπόψη ότι μπορείτε να καθίσετε και για ποτό ή κοκτέιλ. Η «Σουσουράδα» έχει και το μπαρ της.

Περισσότερες πληροφορίες

Σουσουράδα

Μαυρομιχάλη 44 & Βαλτσετσίου, Εξάρχεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"